Nebula Together abordează provocările legate de implementarea și gestionarea unei conectivități sigure și fiabile pentru lucrul la distanță și rețelele distribuite

Zyxel Networks, lider în furnizarea de soluții de rețea sigure, bazate pe AI și cloud și destinate companiilor și utilizatorilor individuali, a anunțat astăzi adăugarea seriei USG FLEX Firewall la soluția sa Nebula Cloud Networking. Echipate cu noua versiune de firmware ZLD5.0, firewall-urile USG FLEX adaugă capacitatea robustă și inteligentă de securitate a rețelei care definește Nebula drept cea mai completă soluție de cloud networking pentru companii mici și mijlocii, precum și pentru MSP-uri (Managed Services Providers).

Distribuția forței de muncă, inițial determinată de restricțiile generate de pandemia COVID-19, aduce companiilor provocarea de a oferi conectivitate de nivel critic la resursele și activele de rețea pentru angajații ce lucrează de la distanță, din afara biroului principal al companiei. Acest lucru ar putea crește expunerea la atacuri împreună cu complexitatea și provocările legate de gestionarea, monitorizarea și susținerea unui tip de lucru mai fluid. Noile actualizări ale Nebula Together de la Zyxel, susținute de un portofoliu cuprinzător de puncte de acces (Access Point – AP) wireless, switch-uri de rețea și firewall-uri compatibile cu Nebula, performante și ușor de utilizat, sunt concepute pentru a ajuta clienții să înțeleagă beneficiile oferite de soluția gestionată în cloud Nebula, care permite utilizatorilor să administreze, să monitorizeze și să securizeze mai multe rețele distribuite de pe o singură platformă intuitivă.

Oferiți o abordare colaborativă pentru amenințările de securitate din ce în ce mai complexe

Expunerea crescută a rețelei către mediul exterior de către serviciile bazate pe cloud, lucrătorii la distanță și utilizarea dispozitivelor personale (BYOD) și IoT în rețeaua companiei, creează nenumărate moduri în care rețeaua poate fi compromisă și poate complica foarte mult problemele de acces la rețea, de management și de securitate. Ca o componentă a soluției complete Nebula gestionată în cloud, firewall-urile Zyxel USG FLEX adaugă o abordare centralizată la securitatea Zero-Trust a rețelei de companie.

Adăugarea de firewall-uri USG FLEX la Nebula oferă administratorilor de rețea posibilitatea de a implementa politici de securitate bazate pe reguli capabile să identifice anomaliile cu ajutorul soluțiilor anti-malware, prevenirea și detectarea intruziunilor (Intrusion Detection Prevention – IDP) și filtrarea amenințărilor URL. Dacă firewall-urile detectează o amenințare pentru oricare dintre clienții conectați, se sincronizează automat cu Nebula Control Center și transmit politica de securitate către toate punctele de acces de pe întreaga rețea a organizației, blocând sau punând în carantină clientul compromis la marginea rețelei pentru a izola amenințarea și a preveni eventuale daune suplimentare.

Activați accesul și securitatea rețelei de birou pentru orice locație

Nebula maximizează productivitatea lucrătorilor la distanță, permițând companiilor să ofere acces sigur și fiabil la rețeaua companiei în sprijinul inițiativelor de lucru de la domiciliu și a altor inițiative de lucru la distanță. Cu ajutorul Nebula, administratorii de rețea pot aplica același nivel de politici de securitate în toate rețelele, indiferent dacă angajații accesează rețeaua la birou, de acasă sau chiar în timp ce lucrează la distanță dintr-un hotel sau dintr-o cafenea.

Funcția Nebula Remote AP permite companiilor să ofere angajaților acces wireless securizat la rețeaua companiei din afara biroului. Administratorii pot preconfigura cu ușurință și rapid punctele de acces Nebula pentru a stabili tuneluri sigure și criptate între locații îndepărtate, cum ar fi domiciliul angajatului sau birourile filialelor, și un firewall USG FLEX din biroul principal. Când AP-ul preconfigurat este conectat la internet în locația aflată la distanță, acesta configurează și stabilește automat o conexiune sigură cu biroul central, oferind utilizatorului acces la rețeaua companiei, ca și cum ar lucra fizic la birou.

Gestionați rețeaua în mod simplu, unificat și eficient

Elementele integrate în Nebula Together oferă administratorilor de rețea o vizibilitate mai mare a rețelei, permițându-le să configureze, să monitorizeze și să depaneze rețelele din orice locație cu acces la Internet utilizând tabloul de bord intuitiv cu un singur panou al Nebula. Cu acces la toate rețelele și dispozitivele gestionate de Nebula, administratorii de rețea sunt capabili să gestioneze rețele multi-tenant și rețele individuale pe o singură platformă, accesibilă printr-un browser web sau o aplicație pentru smartphone, pentru a oferi o experiență de utilizator consecventă și unificată care maximizează eficiența, reduce cerințele de întreținere la fața locului și minimizează timpul de neutilizare a rețelei.

„Restricțiile impuse în ultimul an organizațiilor, în mare parte impuse de impactul pandemiei COVID-19, au determinat trecerea rapidă la munca la distanță – o schimbare pe care mulți analiști din industrie sunt de acord că va rămâne o realitate și în perioada post-COVID”, a declarat Gordon Yang, președinte la Zyxel Networks. „Cerința de a oferi acces la rețeaua companiei din afara biroului creează o serie de noi provocări pentru IMM-uri și MSP-uri care acum trebuie să sprijine aceste rețele distribuite. Nebula Together elimină complexitatea gestionării mai multor rețele și oferă securitate centralizată pentru a oferi IMM-urilor și MSP-urilor o soluție de lucru care era disponibilă odată numai corporațiilor și companiilor mari.”

Firmware-ul ZLD5.0 este oferit ca upgrade gratuit pentru toate firewall-urile din seria Zyxel USG FLEX și poate fi descărcat din cloud prin interfața de gestionare a dispozitivului. Începând cu aprilie 2021, Nebula va migra către un model de licențiere bazat pe echipamente pentru toate echipamentele compatibile cu Nebula, ceea ce face ca serviciul de licențiere pentru gestionarea și securitatea rețelei să fie aliniat complet pentru a oferi o experiență de utilizator consistentă și unificată.

Aflați mai multe despre campania Nebula Together la www.zyxel.com/nebula