SeniorVisualBI, solutia Business Intelligence oferita de Senior Software, analizeaza in prezent afaceri de peste 1 miliard de euro. Alaturi de sistemul de gestiune SeniorERP, sistemul BI a fost ales de peste 100 de clienti Senior Software, acesta permitand analiza facila a indicatorilor afacerii atat in ansamblu, cat si in profunzime.

Din ce in ce mai multi clienti Senior Software aleg ca odata cu implementarea unui sistem de gestiune a afacerii de tip ERP sau CRM, sa integreze si solutia de raportare Business Intelligence. Aceasta are un rol extrem de important in procesul decizional pentru ca este capabila sa adreseze nevoile de raportare si analiza ale tuturor departamentelor sau tipurilor de companii, indiferent de domeniul de activitate.

Astfel, sistemul SeniorVisualBI dezvoltat pe platforma Tableau Software, numarul unu mondial in vizualizarea datelor, este utilizat in peste 100 de companii care, impreuna, ruleaza afaceri de peste 1 mld. EUR.

“In ultima perioada tot mai multe companii vad solutiile Business Intelligence nu ca pe o alegere optionala, ci ca o parte integranta a sistemului ERP sau CRM pe care il implementeaza. Inca de la prima interactiune cu SeniorVisualBI, clientii percep intuitivitatea si puterea de analiza a acestuia, iar odata ce il au la dispozitie le este usor sa isi creeze rapoartele de care au nevoie si sa ia deciziile potrivite pornind de la acestea, sistemul avand capacitatea uimitoare de a se mula pe specificul oricarui business”Lori Haiducescu, Director de Operatiuni Senior Software

Sistemul BI oferit de Senior Software se remarca prin usurinta in utilizare, deoarece poate fi utilizat cu minim de cunostinte tehnice, iar rapoartele si analizele pot fi create doar cu Drag&Drop. Cea mai recenta versiune Business Intelligence prezinta o serie de functionalitati menite sa creasca interactivitatea sistemului:

• Capabilitati noi de analiza predictiva, care permit estimarea valorilor viitoare ale indicatorilor afacerii pornind de la datele istorice disponibile
• Noi tipuri de grafice, precum hartile arborescente, care afiseaza informatia intr-o forma compacta si scot in evidenta relatia dintre parte si intreg
• Acces la interfata sistemului fara a fi necesara instalarea aplicatiei Desktop. Dashboard-urile pot fi create rapid, direct dintr-un browser web sau de pe tableta.

In urma discutiilor avute cu managerii mai multor companii care utilizeaza SeniorVisualBI, a reiesit ca acesta are o importanta semnificativa in procesul decizional, deoarece permite identificarea rapida a factorilor care influenteaza evolutia indicatorilor unei afaceri, dupa cum declara si dl. Ovidiu Roman, Director Executiv M&M Product – lider pe piata ambalajelor flexibile din Romania: ”Avand in vedere faptul ca M&M Product are 7 puncte de lucru in tara, este important sa stim exact unde trebuie sa actionam atunci cand ceva nu functioneaza cum ar trebui. Iar cu ajutorul rapoartelor din BI putem sa aflam mai rapid care sunt factorii de influenta.”

In acelasi timp, dl. Vali Canpeanu, Director de Vanzari Roxana SRL – liderul distributiei de bauturi din Bistrita, subliniaza capacitatea sistemului de analiza in profunzime a datelor: „De sistemul BI suntem mai mult decat multumiti, pentru ca ne ofera informatii pe care inainte nu le-am fi putut accesa atat de usor. Putem sa analizam in detaliu vanzarile si profitabilitatea pe fiecare grupa de produse in parte sau pe producator, iar rapoartele cu ofertele trimise la clienti, de exemplu, le obtinem din doar 2 click-uri.”

Companiile care utilizeaza SeniorVisualBI apartin unor domenii variate de activitate, precum FMCG, constructii, farmaceutice, electrice si electronice, energie, agricultura etc., iar majoritatea au inregistrat cresteri ale cifrei de afaceri pe parcursul anului 2012, precum Adaconi – importator si distribuitor de produse de birotica si papetarie – cu 19%, Apollo Mod Distribution – importator de produse cosmetice – cu 21%, Phoenix Contact – lider in domeniul tehnologiilor de conectare – cu 42%, Regency Company – importator de pal melaminat, accesorii de mobila si blaturi de bucatarie – cu 32% samd.