T.R.M. Consulting lanseaza pe 14 octombrie platforma Magazu , aducand astfel in Romania un concept de mare succes in strainatate. Platforma va permite achizitionarea de produse originale, noi, la preturi extrem de atractive prin licitatii online. Astfel de platforme sunt deja consacrate in lume, cea mai mare din Europa fiind gigantul MadBid, ce vinde aproape orice de la carduri de memorie, telefoane mobile pana la autoturisme.

La ora actuala, ultimele statistici indica faptul ca 47% din romani au acces la internet. Dintre acestia, tot mai multi realizeaza cumparaturi online, avantajele E-Commerceului fiind deja prea bine cunoscute. Mai mult decat atat, specialistii estimeaza ca pana in anul 2020, 40% din totalul cumparaturilor se vor muta online. Conceptul de platforma de licitatii online revolutioneaza zona E-Commerce, bucurandu-se de un real succes datorat oportunitatilor oferite clientilor sai, precum si transparentei procesului de licitare. Incepand de luni, vizitatorii site-ului Magazu.ro isi vor putea crea conturi si vor putea licita pentru produsele existente pe site, castigatorii beneficiind de reduceri substantiale pentru acestea.

Odata inregistrati pe platforma de cumparaturi online Magazu.ro, toti utilizatorii vor primi automat un bonus de 6 credite pe care le vor putea folosi pentru a licita pe site, testand gratuit platforma. Produsele licitate vor fi din game variate, majoritatea facand parte din categoria produselor high tech, utilizatorii putand achizitiona smart phones, laptopuri, tablete, accesorii pentru acestea si multe altele. Cu cat Magazu va atrage mai multi noi utilizatori, cu atat produsele scoase la licitatie vor avea valori mai ridicate.

Produsele disponibile pe Magazu sunt originale, noi si vin insotite de garantia acordata de catre producator. Pentru a achizitiona un produs licitat pe site, utilizatorii vor cumpara credite la pretul de 2,5 lei/credit, pe care apoi le vor folosi pentru a licita. Administratorul Magazu, Jean Claude Bonetti, ne-a explicat cum va functiona platforma: „De fiecare data cand cineva va face o oferta pretul de licitatie va creste cu 5 bani si cronometrul va incepe numaratoarea inversa de la 15/20/30/60/75 de secunde, in functie de cum este setat timerul pentru licitatia respectiva. Atunci cand o persoana liciteaza, cronometrul este resetat la valoarea initiala, oferind posibilitatea tuturor utilizatorilor sa faca o oferta. Atunci cand timpul expira, fara nicio noua licitatie, ultimul utilizator care a licitat castiga produsul.”

Modul de functionare al platformei si procesul de desfasurare al licitatiilor sunt transparente si sigure, utilizatorii avand avantajul ca „atunci cand o licitatie este castigata de altcineva, vor putea achizitiona produsul dorit la pretul de lista din care va fi scazuta suma cheltuita pe licitatia respectiva, eliminand astfel riscul de a pierde creditele licitate”, a completat dl. Bonetti. La aceste avantaje se vor adauga promotii si bonusuri precum acordarea a 2 credite pentru cei care isi invita prietenii sa isi creeze un cont pe platforma, 10 credite atunci cand prietenii invitati achizitioneaza pachete de credite si 20 de credite castigatorilor licitatiilor care vor acorda testimoniale, impartasind experienta lor cu publicul larg.