Schneider Electric Hub a deschis oficial noua sa clădire, care se va numi InGrid, în Novi Sad. Datorită procesului complex de reconstrucție, vechea clădire a halei de producție a lui Novkabel a fost transformată într-o unitate modernă de business, caracterizată printr-o amprentă neutră de carbon, precum și soluții unice Schneider Electric, care furnizează atât energie din surse regenerabile, dar asigură și un nivel semnificativ de confort și funcționalitate completă pentru muncă.

„Portofoliul de soluții în expansiune pe care îl producem în Novi Sad necesită și mai mulți angajați profesioniști, pentru care sunt asigurați 14.500 m2, din care doar Centrul nostru de Date acoperă 1.500 m2,” a spus CEO-ul Schneider Electric HUB Dragoljub Damljanović .

Clădirea va avea certificat LEED GOLD până la sfârșitul anului și este considerată neutră din punct de vedere al carbonului, ținând cont că va folosi energie electrică exclusiv din surse regenerabile pentru încălzire, răcire și ventilație. Clădirea este alimentată cu energie verde din producția proprie a unei centrale de energie solară (1500 m2 de panouri solare), instalată pe acoperișul clădirii, iar restul de energie cu certificat verde va fi compensată prin achiziționarea din rețea. Se estimează că aproximativ 20% din consumul total anual de energie va fi obținut din producție proprie.

În cadrul clădirii, angajații au la dispoziție 1000 m2 pentru două încăperi în care sunt amplasate servere, încă 500 m2 de camere auxiliare în centrul de date, un amfiteatru cu 200 de locuri, patru atriumuri de 700 m2 cu verdeață, 11 bucătării, 54 de săli de meeting, 28 de camere izolate fonic, patru săli de antrenament, o sală de sport cu dușuri, o sală de rugăciune, 3 camere securizate, 350 de locuri de parcare cu 10 încărcătoare electrice și 4 lifturi.

Pentru reconstrucția și revitalizarea vechii clădiri s-a folosit tot materialul demontat de pe șantier, care este unul dintre principiile importante în ceea ce privește sustenabilitatea. Un mare beneficiu pentru locație, rezultat în urma certificării LEED, este reînnoirea pasajelor pentru biciclete și pietoni către și în interiorul complexului, iar linia de autobuz care circula pe acolo va fi reactivată.

Schneider Electric Hub se așteaptă la o creștere constantă a numărului de angajați în următorii câțiva ani, cu 5-10% în fiecare an. În acest moment, 322 de femei (mai mult de 30 la sută) fac parte din forța de muncă, ceea ce plasează această companie în standardul mondial al industriei IT.