După o perioadă prolifică pentru afacerile Microsoft în România, compania anunță schimbări la nivelul conducerii. Ronald Binkofski se întoarce în Polonia pentru a conduce Microsoft Polonia și Sorin Eftene este numit Directorul General interimar al Microsoft România.

Ronald Binkofski s-a alăturat companiei Microsoft Polonia în 2006 ca Director al diviziei Developer & Platform Evangelism și și-a continuat cariera ca Chief Operating Officer al filialei poloneze. În octombrie 2010, Ronald a fost numit Director General al Microsoft România. În mandatul său, Microsoft și-a dezvoltat substanțial afacerile și prezența în piața românească, prin parteneriate strategice cu organizații de afaceri și guvernamentale, în domenii cum sunt Competitivitatea Națională, Drepturile de Proprietate Intelectuală și Clustere Industriale. În 2012, Microsoft a fost recunoscut ca Cel Mai Dorit Angajator în România pentru al doilea an consecutiv, rezultat al unei cercetări de piață amănunțite realizate de Catalyst Consulting.

Ronald Binkofski, Director General, Microsoft Polonia: „Sunt recunoscător pentru șansa pe care am avut-o să conduc Microsoft România. Voi rămâne întotdeauna aproape alături de oamenii cu care am avut ocazia să lucrez. Mai bine de doi ani am avut parte de performanțe excepționale ca rezultat al lucrului intens în echipă și al unor parteneriate extraordinare. În același timp, sunt onorat de numirea mea ca Director General al Microsoft Polonia, rol din care voi continua să promovez Europa Centrală și de Est ca cel mai bun loc din lume pentru oameni și afaceri.”

Ronald va continua să contribuie în câteva dintre inițiativele cheie ale Microsoft în piața locală, inclusiv în parteneriatul strategic cu Guvernul României, în programe pentru tineri și de dezvoltare a talentului și în domenii cum sunt Clusterele Industriale.

În același timp, Sorin Eftene este numit Directorul General interimar al Microsoft România. Sorin Eftene este unul dintre primii angajați ai Microsoft în România, cu o carieră de succes în funcții de conducere în divizia Microsoft Services și, cel mai recent, ca Director al Enterprise & Partner Group. Sorin Eftene devine membru al echipei de conducere a Microsoft în Europa Centrală și de Est.

Sorin Eftene, Director General interimar, Microsoft România: „Sunt încântat de șansa de a conduce Microsoft România. Noul val de inovații din produsele, serviciile și soluțiile Microsoft și performanța echipei locale sunt ingredientele ce ne vor permite să valorificăm oportunitățile extraordinare de creștere, cu același angajament pentru succesul clienților și partenerilor noștri.”