Editia cu numarul 14 Angajatori de TOP va avea loc in perioada 12-13 aprilie si le ofera vizitatorilor oportunitatea de a aplica la 3200 de pozitii deschise. Topul domeniilor reprezentate in functie de numarul companiilor prezente la eveniment sunt: IT, FMCG, Audit&Consultanta, Inginerie, BPO, financiar-bancar.

In cele doua zile ale evenimentului sunt asteptati peste 15 000 de candidati, profesionisti cu experienta, dar si studenti si proaspat absolventi care pot aplica atat pentru joburile deschise dar si pentru programele de internship si management trainee oferite de cele peste 90 de companii participante.

In cadrul evenimentului de cariera Angajatori de TOP, tinerii vor putea aplica la peste 30 programe de internship & trainee. Printre companiile care recruteaza pentru astfel de programe in cadrul evenimentului sunt:BRD-Groupe Société Générale, Coca-Cola HBC, Ernst&Young, Freescale Semiconductor, Intel, JTI, L’Oréal  România, McDonald`s Romania, PepsiCo, Renault România etc

Conform unui studiu realizat de Catalyst Solutions in perioada februarie – martie referitor la programele de internship & trainee oferite studentilor, masteranzilor dar si proaspat absolventilor, 93% dintre companii au raspuns ca obiectivul unui astfel de program este de a selecta cei mai buni candidati juniori pentru a-i forma si pastra in companie.

“Lansat in vara anului 2008, programul de internship oferit de JTI Romania a crescut de la cinci participanti in 2008,  la 18 in 2009, pana la 31 de interni in 2012. In 2013, vom oferi 31 de internship-uri in aproape toate departamentele companiei, inclusiv pentru studentii cu profil tehnic,  in fabrica JTI din Bucuresti. Credem ca sustinand si integrand tineri talentati si performanti in echipa noastra, evoluam impreuna. Energia, entuziasmul si deschiderea tinerei generatii, impreuna cu experienta si profesionalismul angajatilor JTI, dar si climatul care incurajeaza dezvoltarea oamenilor, reprezinta motorul evolutiei fiecaruia dintre noi, atat pe plan profesional, cat si personal” a declarat Monica Vijeu, Director Resurse Umane, JTI Romania, Moldova si Bulgaria.

“Endava este un angajator foarte activ în domeniul IT, iar în 2012 ne-am dublat numărul de angajați în România la peste 660. La începutul lunii martie am demarat în sediul nostru din București programul de angajare pentru absolvenți  unde avem 10 participanți, care vor trece initial printr-un training intensiv de 2 luni, iar ulterior vor fi implicati in proiecte comerciale și simultan vor beneficia de coaching din partea colegilor noștri cu experiență. De la începutul programului, absolvenţii din acest program au contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. De asemenea, în luna iunie vom demara programul de practică pentru studenti, un program full-time platit care se adreseaza studentilor la facultatile de profil IT  si pentru care avem 15 locuri” a declarat Alexandra Covaci, Head of Talent Management and Recruitment,Endava.

“Anul acesta, cu ajutorul evenimentului “Angajatori de Top”, suntem convinsi  ca vom atrage din nou  tineri talentati, dedicati si ambitiosi. Noua campanie de recrutare “Start at a higher level” isi propune descoperirea a  50 de absolventi cu profil economic, tehnic, matematic si juridic, dornici sa inceapa o cariera de succes in audit si consultanta. Ernst & Young are deschise aceste oportunitati in sediile din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara” a declarat Raluca Ardeleanu, Recruitment  Specialist, Ernst & Young.

Totodata, in cadrul targului de cariera Angajatori de TOP, candidatii pot participa la 25 conferinte si workshop-uri unde vor avea oportunitatea de a interactiona cu angajatori precum: Microsoft, IXIA, HP, Genpact,  IBM, Oracle, Accenture, Computer Generated Solutions, Philip Morris, 1&1 Internet Development, Procter & Gamble, Romtelecom, JTI, PepsiCo, DB Schenker, ING Asigurari de Viata, BearingPoint, Orange Romania, KPMG, Deloitte, Bitdefender, McDonald’s România,  Asseco SEE, Ernst&Young, BRD – Groupe Société Générale, Nestlé România.

Noutatea evenimentului cu numarul 14 Angajatori de TOP o reprezinta lansarea editiei vituale in perioada 24 -27 aprilie. Pornind de la editia fizica a evenimentului am creat o platforma online care va oferi vizitatorilor oportunitatea de a interactiuna direct cu reprezentantii companiilor si de a afla mai multe informatii despre joburile pentru care pot aplica. Evenimentul va avea loc la nivel national si le ofera candidatilor din toata tara sansa sa viziteze evenimentul Angajatori de TOP.

Pentru a-si creste sansele de a obtine unul dintre joburile disponibile la Angajatori de TOP, le recomandam candidatiilor sa se informeze despre companiile participante pe www.hipo.ro, sa se inscrie la workshop-uri de cariera si conferintele tematice unde vor primi informatii utile despre dezvoltarea lor profesionala.

Accesul publicului va fi permis vineri 12 aprilie, in intervalul 10:00 – 18:00 si sambata 13 aprilie, in intervalul 10:00 – 17:00, la Sala Palatului, Bucuresti.

Evenimentul Angajatori de TOP este sustinut de partenerii media: RadioZU, CHIP Computers, Cariere, 24FUN, 9am, WebDigital, Agora, Balaur.ro, Wall-street, Business24, Comunicatedepresa.ro, T&T Tehnica si Tehnologie, IQads, HotNews, Romania Libera, Catalog Cursuri, Curierul National, Spectacular, DoingBusiness.ro, PlayTech.ro, PCWorld, Computer World, BESTEngineer, Profit360.ro, Metropotam, RegieLive, IT Trends, Educativa, Elevate, HR Manager, IT Channel, Portal HR, Today Software Magazine, Mobzine.ro, Studentul.info, Start UB, Studentie, Joobs.ro si Ziare.com.