SAP SE a lansat SAP Business Suite 4 SAP HANA (SAP S/4HANA), o suită de aplicații software care redefinește conceptul ERP, prin care companiile pot simplifica modul în care își derulează afacerile, ținând cont totodată de noul mediu de business complet digitalizat și integrat la nivel internațional. Mai mult, SAP S/4HANA oferă clienților un grad de flexibilitate ridicat, prin posiblitatea unei implementări în cloud, on premise sau hibrid.

„În prezent, SAP redefinește conceptul de ERP pentru secolul 21. SAP S/4HANA creează o legătură între software și oameni, cu scopul de a construi afaceri care se desfășoară simplu, în timp real și în cadrul unei rețele integrate de business. Atunci când Hasso Platner a creat SAP HANA, am știut că va veni ziua în care SAP Business Suite va fi reinventată pentru era digitală. Într-o perioadă în care companiile din întreaga lume vor să patrundă pe noi piețe și să interacționeze cu clienții pe toate canalele, această platformă inovatoare oferă suport în dezvoltarea afacerilor. Asistăm la un moment istoric, care marchează începutul sfârșitului pentru infrastructura IT a secolului 20 și complexitatea aferentă acesteia”, a  declarat Bill McDermott, CEO SAP.

SAP S/4 HANA are ca scop generarea de inovație în business, prin simplificare și conectarea oamenilor, a dispozitivelor și a rețelelor de afaceri în timp real, pentru a sprijini crearea unor noi modele de business. Această suită va accelera și trecerea către Internet of Things și Big Data. Modelul de date simplificat permite clienților să își reimagineze infrastructura IT, generând costuri mai reduse și aducând o eficiență sporită în IT.