SAP, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business, a fost nominalizată ca cel mai dinamic furnizor pe piaţa sistemelor de gestiune a bazelor de date relaţionale (SGBDR), potrivit studiului “Worldwide Relational Database Management Systems 2011 Vendor Shares”, realizat de către compania de consultanţă IDC. SAP a înregistrat în perioada 2010-2011 cel mai mare ritm de creştere al veniturilor pe segmentul SGBDR, de peste 44%, cu mult peste media pieţei, care a consemnat în aceeaşi perioadă un avans de doar 15,1%. Cu venituri de peste 1 miliard de dolari, SAP s-a clasat pe locul 4 în topul furnizorilor de sisteme pentru gestiunea bazelor de date la nivel mondial.

 

Portofoliul SAP de soluţii SGBDR, care include atât platforma SAP HANA®, cât şi soluţiile Sybase, companie pe care SAP a achiziţionat-o în 2010 pentru suma de 5,8 miliarde de dolari, asigură companiilor mijloace mult mai rapide şi eficiente pentru gestiunea bazelor de date, indiferent de volumul acestora, viteza de accesare şi prelucrare a informaţiilor fiind de până la 100.000 de ori mai mare decât până în prezent.

 

“SAP a înregistrat un ritm de creştere pe segmentul soluţiilor de baze de date extrem de rapid în ultima perioadă şi rămânem hotărâţi să venim tot mai mult în ajutorul clienţilor noştri pentru furnizarea celor mai bune soluţii pentru gestiunea datelor, indiferent de volumul tot mai mare al acestora”, a declarat Steve Lucas, vicepreşedinte executiv al SAP şi directorul general al diviziei de Database & Technology din cadrul companiei. „Rezultatele studiului IDC confirmă strategia SAP pe acest segment, unde ne-am propus câştigarea poziţiei de lider. În timp, clienţii noştri vor opta tot mai mult pentru soluţii SAP pentru gestiunea bazelor de date”, a adăugat acesta.

 

SAP a anunţat recent că soluţia SAP HANA va sta la baza strategiei companiei pe segmentul sistemelor de baze de date, odată cu finalizarea integrării portofoliului de soluţii Sybase, respectiv SAP Sybase ASE, SAP® Sybase IQ® server, SAP® Sybase® SQL Anywhere, SAP® Sybase PowerDesigner, SAP® Sybase® Event Stream Processor şi SAP® Sybase Replication Server. “Odată cu integrarea soluţiilor SAP şi Sybase, vom redefini piaţa soluţiilor pentru baze de date”, a apreciat Hasso Plattner, preşedinte al Consilului de Administraţie al SAP.

 

Prin intermediul soluţiilor SAP şi Saybase, clienţii SAP vor putea transmite, muta, stoca, procesa sau analiza informaţii în timp real, în acelaşi timp înregistrând reduceri de costuri, prin simplificarea infrastructurii necesară pentru gestiunea datelor. Platforma SAP pentru gestiunea datelor în timp real reduce din gradul de complexitate al sistemelor de baze de date şi furnizează capacităţi de ultimă generaţie pe zona de aplicaţii big data şi analitice şi oferă un suport sporit pentru integrarea cu aplicaţii în cloud sau mobile.