TotalSoft anunță semnarea unui contract cu șantierele navale STX OSV Tulcea și Brăila, membre ale grupului cu același nume cu sediul în Norvegia, prezent în 6 țări și 3 continente, pentru implementarea soluției de project management Oracle Primavera și pregătirea personalului în vederea utilizării acesteia. Odată cu semnarea contractului, numărul șantierelor navale care lucrează cu soluții software de la TotalSoft se ridică la 8, reprezentând 82% din piața de profil din România, respectiv afaceri de cca 850 mil EUR (estimate în 2011).

În cadrul contractului, TotalSoft furnizează pentru cele două unități navale, patru tipuri de servicii: training  adaptat nevoilor și specificului clientului în utilizarea soluției Primavera, consultanță în vederea configurării soluției pe particularitățile companiei, preluarea proiectelor din soluția de project management utilizată anterior, precum și integrarea Primavera cu modulul de producție din Charisma ERP (soluție aflată în portofoliul TotalSoft și utilizată de cele două unități).

Anul trecut, STX OSV a demarat un plan investițional mai amplu în România vizând modernizarea celor două unități, prin reamenajarea unor spații, construcția de noi hale și extinderea capacității de montaj, în cazul șantierului din Tulcea, cu 25%. Soluția Primavera implementată de TotalSoft va fi utilizată pentru gestionarea tuturor proiectelor derulate de STX OSV, în vederea încadrării lor în graficele de timp, costuri și resurse estimate inițial.

STX OSV este un grup de șantiere navale dedicat designului și construcției de nave offshore și specializate. Grupul are în componență 15 șantiere navale – în Finlanda, Franța, Norvegia, Brazilia, Vietnam și România – și numără 16.000 de angajați. Șantierele din Tulcea și Brăila au împreună peste 4700 de angajați.

TotalSoft oferă servicii și soluții de project management având ca suport soluția Primavera încă din anul 1995, până în prezent ajungând la un portofoliu de peste 700 de clienți și o gamă de servicii care acoperă cele mai diverse nevoi de project management (vânzare și implementare Primavera, consultanță, training, integrare, PM staffing, suport tehnic, mentenanță).