Romsys, membră a holdingului austriac New Frontier Group și unul dintre primii trei integratori din România, a încheiat recent un parteneriat cu Cyber Smart Defence, companie specializată în soluţii de securitate IT. Parteneriatul are ca scop furnizarea de servicii complexe de securizare a soluţiilor pe care Romsys le oferă clienţilor săi.

„Parteneriatul cu Cyber Smart Defence este o nouă confirmare a strategiei Romsys de a oferi clienţilor săi soluţii complexe şi complet integrate. În era atacurilor cibernetice, noi propunem o nouă abordare, aceea de securizare avansată a informaţiei, fie că vorbim de sisteme de tipul CRM, ERP sau de un simplu website sau outlook. Specialiştii în securitatea cibernetică oferă cele mai bune servicii de testare a sistemelor informatice, de identificare a vulnerabilităţilor cibernetice şi de furnizare a mijloacelor optime de rezolvare a acestora. Împreună avem capacitatea să oferim clienţilor noştri atât soluţii existente, cât şi mijloacele necesare pentru a dezvolta împreună cu aceştia soluţii de securitate adaptate nevoilor lor”, a declarat Răzvan Olteanu, Deputy CEO Romsys.

Potrivit estimărilor Verizon, companie americană lideră pe piaţa telecomunicaţiilor, peste 90% dintre sistemele informatice la nivel global sunt vulnerabile şi prezintă breşe de securitate care pot duce la scurgeri de date confidenţiale. În plus, România se clasează pe locul doi în lume la numărul de atacuri informatice, fiind atât ţinta atacurilor, cât şi ţara de origine de unde se lansează acestea. În cadrul acestor atacuri sunt vizate baze de date care conţin informaţii personale (cum sunt datele de card sau parolele conturilor de cumpărături online), care pot aduce importante daune materiale,  dar şi vehicularea de informaţii false, care pot crea  prejudicii majore de imagine atât companiilor şi instituţiilor, cât şi persoanelor fizice.

Avantajul soluţiilor oferite de Cyber Smart Defence provine din implicarea cu preponderenţă a inteligenţei umane în evaluarea nivelului de securitate cibernetică a diverselor sisteme şi componente IT. Astfel, pe baza informaţiilor obţinute în urma acestui audit, experţii Cyber Smart Defence identifică vulnerabilităţile şi breşele sistemului informatic al beneficiarului, i le aduce acestuia la cunoştinţă şi îi furnizează soluţii optime de securizare.

„Punem foarte mare preț pe talentul echipelor noastre, factorul uman fiind un puternic diferenţiator, adaptat conceptului de „0 day vulnerabilities”, faţă de restul companiilor care furnizează servicii şi soluţii de securitate, majoritatea bazându-se pe soluţii software standardizate” a declarat Mădălin Dumitru, CEO şi Fondator al Cyber Smart Defence.

„Parteneriatul strategic cu Romsys ne va asigura vizibilitatea de care avem nevoie pentru a ne  extinde reputația de companie de top în domeniul cyber-securității nu doar la nivel naţional, ci şi pe pieţele externe pe care activează grupul New Frontier”, a declarat Marius Eugen Opran, Preşedinte Co-Fondator şi Business Development Manager în cadrul Cyber Smart Defence.