Lansată astăzi, Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (Romanian Game Developers Association – RGDA) este prima asociație din țară care își propune să sprijine și să promoveze industria locală de profil și să contribuie la dezvoltarea atât a profesioniștilor din domeniu, cât și celor aflați la început de drum.

“Aveam nevoie de un front comun de discuție, front care să facă auzite vocile jucătorilor din industrie, indiferent dacă vorbim despre dezvoltatorii de jocuri, despre startup-uri sau despre marii angajatori din domeniu”, spune Andrei Istrate, co-fondator RGDA.  “Gândim proiecte care să aibă impact asupra educării și dezvoltării talentelor în această industrie, dar și proiecte care să informeze și să promoveze valoarea reală generată de acestea chiar aici, la noi, în România”, mai spune acesta.

Urmând o idee lansată de trei specialiști în dezvoltarea de jocuri, RGDA s-a constituit ca o organizație non-profit al cărui scop este acela de a crea o comunitate de resurse pe care să o pună în slujba informării și a educării, dar și a promovării și apărării intereselor industriei de jocuri video din România. Printre proiectele asociației aflate în lucru în acest moment se numără o platformă integrată de informare special dedicată industriei, workshop-uri pentru studenți sau întâlniri între profesioniști.

Deschisă în egală măsură profesioniștilor și companiilor, asociația se bucură deja de susținerea TIGA – Asociația dezvoltatorilor de jocuri din Marea Britanie și una dintre cele mai importante organizații de profil din Europa. De asemenea, RGDA a făcut deja primii pași în stabilirea de parteneriate cu asociația studențească ROSEdu, cu TechHub București sau cu Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS).

Multe detalii despre RGDA sunt disponibile pe www.rgda.ro.