Rafinăria Petrotel-Lukoil, una dintre cele mai importante rafinării din Europa de Sud-Est, a finalizat în termen și în buget revizia generală programată pentru perioada 20 februarie – 12 aprilie 2013. Pregătirea și derularea proiectului de revizie s-au realizat în decursul a 7 luni, perioadă în care compania petrolieră a beneficiat de serviciile de consultanță în management de proiect oferite de TotalSoft.

Proiectul a avut ca scop creşterea gradului de fiabilitate pentru echipamentele tehnologice, dar şi implementarea unor proiecte investiţionale pentru îmbunătăţirea proceselor tehnologice, reducerea consumului de resurse energetice, îmbunătăţirea calităţii factorilor de mediu şi creşterea gradului de siguranţă în funcţionare.

Criteriile de alegere a consultantului în management de proiect au fost foarte stricte. S-a urmărit asigurarea managementului integral pentru fiecare stadiu al proiectului, încadrarea în timp și în buget, limitarea resurselor, precum și eficientizarea planificării, programarea și controlul operațiunilor.

”Consultanța oferită de TotalSoft pentru acest proiect a fost un real suport. Echipa de specialiști ne-a oferit soluții ingenioase cu un maxim efect pe tot parcursul proiectului. În faza de execuție am avut un control complet al activităților, am putut analiza rezultatele și am beneficiat de informații în timp real pentru decizii rapide și la obiect” a declarat dl. Yurii Erogov, Director General Adjunct Mentenanță și Reparații Utilaje, PETROTEL – LUKOIL.

TotalSoft, liderul pieței de project management din România, recunoscut pentru experiența  internațională în proiecte din domeniul Oil&Gas, a alocat acestui proiect o echipă de 4 project planneri. Împreună cu specialiștii Lukoil și cei ai contractorilor implicați în retehnologizarea echipamentelor din rafinărie s-a planificat minuțios proiectul, astfel încât timpul de oprire al instalațiilor să fie cât mai mic și să  afecteze cât mai puțin activitatea rafinăriei.

TotalSoft asigură consultanța pentru reviziile anuale ale Rafinăriei Petrotel-Lukoil începând din anul 2003.