WATCH FIT 2 este succesorul lui WATCH FIT, un ceas pe care l-am testat în trecut și de care am fost foarte mulțumiți.

Prima impresie

Schimbarea curelelor la ceas a fost o problemă pentru mine la majoritatea ceasurilor (fie cele clasice, fie cele smart). FIT 2 permite schimbarea curelelor prin apăsarea unui singur buton. Noi am primit la test varianta Active Edition în culoarea Sakura Pink. Versiunea Active vine cu curele de silicon, fiind disponibil și în culorile albastru și negru.

De asemenea, există și edițiile Classic (care vine cu curele din piele) și Elegant (cu curelele de ceas metalice).

Ceasul vine cu un ecran de 1,74 inch AMOLED de foarte bună calitate, precum și cu o proporție screen-to-body 72.2%.

Funcții sportive

Conform producătorului, bateria ține 10 zile pentru o utilizare normală și aproximativ 7 zile pentru utilizare intensivă. Acest lucru l-am constatat și noi, având always on display (AOD) pornit și toate funcțiile de monitorizare active, durata de viață a bateriei a fost aproximativ 7 zile.

Sunt disponibile 97 sporturi și moduri de training, încălzirea putându-se realiza pe baza unor animații intuitive. Există toate funcțiile specifice de monitorizare (puls, somn etc.). Având COVID în această perioadă, am constatat eficiența senzorului de saturație a oxigenului (SPO2), care ne-a dat valori foarte mici (confirmându-ne situația în care ne aflam).

Software

Ceasul vine cu HarmonyOS 2, iar configurarea se face cu aplicația Health (disponibilă pe Android și iOS). Health oferă o serie vastă de funcții de configurare a ceasului, inclusiv fețe de ceas pentru AOD. Health este o aplicație care o folosesc de peste doi ani cu Watch GT-ul meu și sunt foarte mulțumit de funcțiile de monitorizare existente și de numărul mare de update-uri.

Concluzii

La un preț de 750 lei (potrivit site-ului Huawei) la care se adaugă un voucher de 100 de lei, considerăm că ceasul este un Best Buy. De asemenea, prin funcțiile existente, ceasul a primit 5 stele din partea noastră.