MatePad Paper este primul produs bazat pe technologie E Ink testat de noi de la Huawei. Nu este vorba doar de un eBook reader, ci de o tabletă completă cu ecran E Ink. Tableta vine cu HarmonyOS 2 (dezvoltat pe Android open-source, cu o interfață creată de Huawei), lucru care permite instalarea de unui număr mare de aplicații din AppGallery și prin intemediul APK-urilor.

Prima impresie

Tableta are un ecran generos de 10.3 inch, care este semnificativ mai mare decât competiția din acest segment de piață. Se remarcă existența unui senzor de amprentă, o altă noutate pe acest tip de dispozitive. Tableta, vine cu un pix Huawei M-Pencil și cu o husă, dacă este comandată până la data de 31 iulie. HUAWEI M-Pencil (a 2-a generație) se atașează și se încarcă magnetic de dispozitiv și are o latența scăzută de 26 ms, oferă o experiență de scriere superioară la scriere.

Tableta este extrem de ușoară (ținând cont de dimensiuni), cântărind doar 360 de grame.

Performanță

Tableta se bazează pe un procesor performant HUAWEI Kirin 820E, care potențează performanțele acestui dispozitiv. De asemenea, dispozitivul vine cu 4 GB RAM și 64 GB memorie internă, memorie suficientă pentru un astfel de device. Legat de conectivitate tableta include conexiuni wireless (inclusiv standardul de 5 GHz) și Bluetooth 5.2, care asigură o viteză excelentă de transfer a fișierelor.

Legat de ecran menționăm funcția anti-glare, care vă permite să folosiți tableta în lumina puternică. Este de menționat existența difuzoarelor și a microfonului, funcții utile dacă doriți să ascultați audio-book-uri sau să înregistrați adnotări audio.

Software

Huawei MatePad Paper vine cu o versiune special adaptată de HarmonyOS. În partea stângă, se regăsesc cele 5 elemente fundamenale: ecranul de pornire (care poate fi configurat în funcție de nevoi), zona de note, raftul de cărți, aplicația de librărie de la Huawei și zona de aplicații (instalabile prin AppGallery sau prin APK-uri). În situația în care aveți o tabletă MatePad sau un laptop MateBook, transferul fișierelor se face foarte simplu prin drag&drop.

O altă funcție utilă este cea de split-screen, care vă oferă posibilitatea de a face notițe pe măsură ce citiți.

Concluzii

Matepad Paper este unul dintre cele mai interesante device-uri e-ink testate de noi. În raport cu competitorul  principal Kindle, dispozitiv Huawei vine cu un ecran mult mai generos și o serie de funcții interesante (senzor amprentă, inclusiv protecție criptografică pentru notițe etc.).

Dispozitivul este recomandat de noi, primind 5 stele în evaluare.