După ce a închis Google Hangouts pentru utilizatorii bussiness în februarie, Google a început acum procesul de migrare a gratuit la Chat, pentru persoanele fizice. Într-un anunț postat pe blogul său, Google spune că persoanele care încă folosesc aplicația mobilă Hangouts vor fi anunțați de tranziția la Chat.

În ceea ce privește utilizatorii care folosesc Hangouts în Gmail în browser, Google spune că nu va începe să solicite utilizatorilor să facă trecerea la chat până în iulie. Hangouts va rămâne utilizabil pe site-ul său desktop până în noiembrie, iar Google spune că va avertiza utilizatorii “cu cel puțin o lună” în avans înainte de a începe să indice site-ul Hangouts către Chat.

În mod confuz, Google Chat nu este același lucru cu GChat (sau Google Talk), pe care Google l-a întrerupt definitiv la începutul acestei luni. (Hangouts trebuia inițial să fie succesorul GChat, dar iată-ne aici.) Compania a făcut pentru prima dată aluzie la planurile sale de a trece utilizatorii de la Hangouts la Chat în 2018 și a făcut funcția gratuită pentru toți utilizatorii în 2020.

Dacă încă folosești Hangouts, Google ar trebui să transfere automat conversațiile existente în Chat. Compania vă oferă, de asemenea, opțiunea de a utiliza serviciul său Takeout pentru a descărca o copie a datelor Hangouts înainte de a fi întreruptă oficial în noiembrie.

Pentru a atrage utilizatorii să facă trecerea la Chat, Google spune că lansează câteva funcții noi, inclusiv capacitatea de a efectua apeluri directe, de a crea fire în linie în Spaces (rebrandingul pentru Rooms), precum și de a partaja și vizualiza mai multe imagini.

Sursa: The Verge (https://www.theverge.com/2022/6/27/23185012/google-hangouts-shutting-down-november-chat-migration)