Huawei s-a impus ca un producător relevant pe piața de căști. Produsele companiei vin cu un preț imbatibil în comparație cu competiția, iar calitatea dispozitivelor este foarte bună. Gama de produse include atât produse IN EAR (produsele FreeBuds), cât și ON EAR (FreeBuds Studio).

Prima impresie

Carcasa ovală, prevăzută cu funcția de încărcare, este compactă, cu un aspect inedit, plăcută la atingere astfel încât să te simți permanent conectat. Culorile disponibile sunt Ceramic White (varianta primită la review), Carbon Black și Red, ca să-ți învioreze zilele și nopțile.  Bateriile de pe fiecare castă au baterii de 55 mAh, care oferă o autonomie de aproximativ 11 ore (am testat-o, chiar este reală). Carcasa vine cu o baterie de 215 mAh care asigură aproximativ două încărcări complete. Suplimentar, 10 minute de utilizare asigură încărcarea căștilor pentru patru ore de utilizare.

Sunetul

Căștile vin cu un noise canceling foarte bun, calitate puțin surprinzătoare pentru niște căști IN EAR. Difuzoarele dinamice de 10 mm, fiecare cu câte o bobină și o diafragmă sensibilă din elemente polimerice, transmit o serie bogată de armonii instrumentale, voce clară, bas puternic și sunet foarte bine echilibrat.

Sistemul dual-mic are orificiile de acces al sunetului alungite (slit-duct) pentru a reduce în mod eficient zgomotul produs de vânt. Tehnologia exclusivistă beamforming este utilizată împreună cu inteligența artificială utilizată pentru reducerea zgomotelor.

Concluzie

La un preț de 399 lei (potrivit site-ului Altex consultat la data publicării articolului), FreeBuds 4i este fără îndoială un best buy. Suplimentar, există și o ofertă la data publicării  în care primiți și un Huawei Band 4. Device-ul a primit 5 stele din partea noastră, care considerăm că le merită cu prisosință.