Emailul a devenit un instrument de comunicare esential atat pentru persoane fizice cat si pentru companii. In 2020 au fost peste 4 miliarde de utilizatori activi de email si acest numar va creste in continuare.

Platformele care ofera servicii gratuite de email precum Gmail, Hotmail si Yahoo sunt utilizate in mod frecvent de companii pentru a-si optimiza costurile sau chiar din comoditate. Daca detineti o afacere mica in dezvoltare este insa probabil ca o adresa de email gratuita sa nu fie suficienta pentru a castiga credibilitate.

Ce trebuie sa va ofere un serviciu de gazduire pentru emailuri profesionist?

 

1. Acces POP, IMAP si Webmail securizat din orice locatie

Securitatea corespondentei este mai importanta ca oricand. O solutie de business email va permite accesul securizat folosind SSL pentru toate serviciile care le ofera, indiferent de modul / protocolul de conectare la platforma si indiferent de locatie – birou, transport in comun, autoturism, hoteluri, etc.

Utilizarea SSL va permite protejarea nu doar a emailurilor dar si a parolelor utilizate sau a atasamentelor.

2. Calendare, taskuri si contacte

Comunicarea a depasit in ultimii ani limitele obisnuite ale emailului adaugand instrumente noi sau dezvoltand unele din functiile deja existente. Calendarele, taskurile, contactele, schimbul de documente au devenit instrumente foarte utile pentru companiile in care echipele trebuie sa comunice simplu si rapid.

3. Conferinte audio si video

Comunicarea poate lua diverse forme iar pandemia Covid a fortat mai mult ca oricand comunicarea folosind instrumente video si audio. Pentru cei care lucreaza din locatii diferite (chiar de acasa) conferintele video au devenit instrumentul favorit de comunicare pastrand un contact mai apropiat intre angajatii companiilor.

4. Sistemul de chat intern

Instrumentele de chat raman in continuare important in comunicare echipei deoarece pot fi mai rapide si practice in anumite situatii. O platforma de comunicare integrata va oferi un astfel de sistem care va garanta si securitatea informatiilor transmise.

3. Mai mult spatiu de stocare

Atunci cand optati pentru un furnizor de servicii de gazduire e-mail veti primi spatiu de stocare adecvat. Companiile au planuri flexibile de gazduire a email-urilor, oferind oricat  spatiu de stocare este necesar prin intermediul unor upgrade-uri facile.

4. Performanta imbunatatita

Alegerea unui plan de business email va garanta ca productivitatea companiei dvs. este la maxim. Veti putea interactiona fara probleme cu clientii, potentiali clienti sau cu furnizorii.

5. Fara Spam sau virusi

Un serviciu excelent de business email va bloca e-mailurile suspecte inainte de a putea intra in contul dvs. de email folosind servicii dedicate precum Spam Experts. Scanarile antivirus sunt de obicei integrate in platforma business email, existand diverse moduri de gestionare a spam-ului.

Eliminarea spam-ului este o operatiune complexa care implica printre altele tehnici de filtrare precum greylisting, blacklisting, whitelisting.

6. Separarea serviciilor

Unul dintre avantajele majore ale utilizarii unui serviciu dedicat gazduire email este faptul ca website-ul si emailul dvs. sunt independente. O problema tehnica la nivelul websitului nu va afecta corespondenta dvs.

7. Agenda de contacte

Agenda de contacte este o caracteristica valoroasa a serviciilor de email hosting, deoarece ofera utilizatorului cateva metode adecvate de stocare a informatiilor de contact pentru o utilizare si recuperare usoara. O platforma business email moderna ofera atat o agenda de adrese comuna (permit partajarea agendei) cat si una privata. Este una dintre caracteristicile vitale si utile, deoarece este importanta pentru stocarea si partajarea detaliilor de contact cu alti membri ai echipei.

8. Timp de functionare garantat

Una dintre cele mai frustrante situatii este nefunctionarea serviciului email. Blocarea activitatii unei companii poate genera pierderi financiare sau intarzieri in activitate si din acest motiv furnizorii de solutii de gazduire email de incredere ofera intotdeauna  un timp de functionare garantat (uptime) astfel incat sa nu aveti nicio problema cu privire la comunicarea dvs. cu clientii dvs. sau cu alti parteneri de afaceri importanti.

9. Stabilirea autoritatii si increderii

Un serviciu de gazduire email va contribui la construirea autoritatii afacerii dvs. Clientii si partenerii de afaceri au incredere mai mare intr-un email care provine de pe o adresa de email personalizata decat de pe un cont de email gratuit, care poate fi creat de oricine.

10. Un serviciu de gazduire email este rentabil

Cand afacerea dvs. va incepe sa creasca alegeti un serviciu specializat de gazduire email in locul unui server si a unui syadmin care sa il administreze. Este mai rentabil sa externalizati cerintele catre un furnizor de servicii gazduire email; veti avea garantia ca persoanele care gestioneaza gazduirea email-ului sunt experti.O echipa dedicata se va ocupa de securizarea e-mailului dvs., va va oferi asistenta 24/7 si va asigura un timp maxim de functionare.

Alegerea unui serviciu de business email vine si cu un alt avantaj:platiti doar pentru serviciul pe care l-ati solicitat in prezent dar veti avea posibilitatea de a face upgrade la mai multe conturi de meail, mai mult spatiu de stocare, etc.

Un serviciu de gazduire email este rentabil deoarece economiseste  resurse si timp necesare pentru intretinere si cumpararea infrastructurii de e-mail. Confortul si caracteristicile obtinute cu un pachet gazduire email trec costul in planul secund.