Cyber News arată că datele descărcate a 500 de milioane de utilizatori LinkedIn sunt disponibile la vânzare online, 2 milioane de înregistrări fiind expuse ca dovadă

Site-ul a actualizat baza de date de verificare a scurgerilor de date cu mai mult de 780.000 de adrese de e-mail asociate acestei extracții de date. Folosiți-o pentru a afla dacă profilul dvs. LinkedIn a fost în atenția persoanelor rău intenționate.

La câteva zile după ce o scurgere masivă de date de pe Facebook a ținut prima pagină a publicațiilor, un nou incident a fost semnalat, de această dată fiind implicată platforma LinkedIn.

O arhivă care conține date presupus extrase din 500 de milioane de profiluri LinkedIn a fost pusă în vânzare pe un popular forum de hackeri, cu alte 2 milioane de înregistrări extrase de către autorul postării ca o mostră.

Cele patru fișiere filtrate conțin informații despre utilizatorii LinkedIn ale căror date ar fi fost extrase de persoana rău intenționată, inclusiv numele complete, adresele de e-mail, numerele de telefon, informațiile la locul de muncă și multe altele.

Pentru a vedea dacă adresa dumneavoastră de e-mail a fost expusă în această scurgere de date sau în alte breșe de securitate, puteți utiliza link-ul de mai sus ce vă permite căutarea într-o bibliotecă de peste 15 miliarde de înregistrări extrase.

În timp ce utilizatorii de pe forumul hackerilor pot vizualiza eșantioanele difuzate pentru credite în valoare de aproximativ 2 USD, persoana rău intenționată pare să scoată la licitație baza de date a utilizatorilor cu 500 de milioane mai mare pentru cel puțin o sumă de 4 cifre, probabil în bitcoin.

Autorul postării susține că datele au fost extrase de pe LinkedIn. Echipa de anchetă a Cyber News a reușit să confirme acest lucru examinând mostrele furnizate pe forumul hackerilor. Cu toate acestea, nu este clar dacă persoana rău intenționată vinde profiluri LinkedIn actualizate sau dacă datele au fost preluate sau cumulate dintr-o încălcare anterioară suferită de LinkedIn sau de alte companii.

O declarație a oficialilor LinkedIn confirmă faptul că datele de vânzare nu au fost achiziționate ca urmare a unei breșe de date și „este de fapt o agregare de date de la un număr de site-uri web și companii.”

„Din ceea ce am reușit să examinăm, aceasta nu constituie o breșă de date a LinkedIn și nu a fost inclusă nicio informație privată a contului de membru de la LinkedIn,” arată oficialii platformei.

Citiți pe Cyber News ce tipuri de date au fost extrase, care este impactul acestui incident și care ar fi pașii de urmat în cazul în care vă regăsiți pe lista utilizatorilor cu date extrase.