După ce am testat Freebuds 4i (varianta buget de căști in-ear de la Huawei), acum a venit rândul varintei Freebuds 4. La un preț aproape dublu, Freebuds 4 vine cu o serie de facilități interesante.

Prima impresie

Dacă 4i sunt niște simple căști in-ear, Freebuds 4 sunt mai mult de atât. Este clar că acestea sunt un produs premium și cea mai evidentă caracteristică este open fit (ceea ce înseamnă că se vor așeza perfect în ureche). Ele sigilează perfect urechea, reducând semnificativ volumul de zgomot extern. Calitatea sunetului este excelentă, mult mai bună decât pe varianta 4i (reviewul putând să îl citiți aici – https://itchannel.ro/review-huawei-freebuds-4i/).

Funcții audio suplimentare

Alături de tehnologia Adaptive Ear Matching, versiunea premium include funcții de control al bass-ului. Marimea difuzorului a fost crescută de la 10 mm (în cazul 4i) la 14,3 mm.

Sistemul dual-mic are orificiile de acces al sunetului alungite (slit-duct) pentru a reduce în mod eficient zgomotul produs de vânt. Tehnologia exclusivistă beamforming este utilizată împreună cu inteligența artificială pentru reducerea zgomotelor.

Concluzii

Testând ambele modele de căști, putem constata că sunetul este semnificativ mai bun în cazul căștilor mai scumpe. Dacă vă permiteți diferența de preț (de la 350 la 700 de lei, potrivit site-ului Huawei Consumer consultat la data publicării testului) vă recomandăm fără echivoc varianta premium.