Dacă v-ați interesat ce microfon ar fi indicat să achiziționați pentru a-l utiliza cu computerul, sunt șanse mari ca unul dintre cunoscuții dumneavoastră să vă recomande să aruncați o privire la Blue Microphones Yeti. Este un model popular, însă în acest an Blue a lansat o versiune încorporată a microfonului său emblematic pentru consumatori: Yeti X.

Blue Microphones este o companie care a fost fondată în 1995 de muzicianul Skipper Wise și inginerul de sunet lituanian Mārtiņš Saulespurēns. Blue vine de la Baltic Latvian Universal Electronics, arătând originile estice ale acestei companii (producția între 1995 și 2004 chiar a fost realizată în Lituania). Din 2018 compania a fost achiziționată de Logitech, intrând în portofoliul de periferice al liderului mondial.

Blue Yeti X este un microfon USB de ultimă generație pentru jocuri la nivel profesional, streaming Twitch, podcasting și producții YouTube. Acum, cu software-ul Blue VO!CE, puteți crea sunetul vocal perfect transmis și vă puteți distra publicul din flux cu efecte îmbunătățite, modulare avansată a vocii și mostre audio HD. Yeti X oferă un sunet legendar, cu o concentrare și o claritate mai mare decât oricând — în patru modele de captare versatile. Un buton inteligent multifuncțional iluminat vă permite să monitorizați și să ajustați nivelul vocii în timp real, oferind control precis asupra fluxului dvs. audio.

Design

Microfonul se conectează printr-un port USB, aflat in partea de jos a dispozitivului, pentru o mai buna organizare a cablurilor. Designul puțin retro este inovator, iar funcționalitățile accesibile pe dispozitiv sunt numeroase. Butonul de pe partea frontală permite setarea volumului de înregistrare și ajustarea sunetului din calculator în comparație cu cel din microfon, în funcție de modul în care este setat dispozitivul.

Microfonul vine cu un set încorporat de leduri, un lucru relativ bun pentru utilizarea în studio. De asemenea, modurile de utilizare sunt profesionale. Modul cardioid permite preluarea sunetului unidirecțională, iar modul bidirecțional permite ca doi interlocutori să înregistreze un podcast. Modul omnidirecțional înregistrează sunetul în mod egal din zona ce înconjoară microfonului, iar modul stereo folosește ambele canale pentru a prelua sunetul cel mai bun, mai ales atunci când exista mai multe surse de sunet în fața microfonului.

La aceste facilități se adaugă aplicația G Hub care oferă și alte posibilități de configurare și efecte.

Concluzii

Modelul primit la test este flagship-ul gamei Yeti de la Blue, având un bit rate de 24 biți și un sample rate de 48 kHz. Microfonul se află într-o zonă apropriată de gama profesională, oferind o calitate excelentă a sunetului. Desigur soluțiile profesionale vin cu o altă conectivitate, dar pentru Twitch sau Youtube considerăm că este o alegere foarte bună.

Dacă doriți să obțineți înregistrări ale propriei voci, atunci probabil că ar trebui să aruncați o privire atentă la Yeti X. Deși nu vă va oferi rezultate mai bune decât o configurație de studio dedicată, vă va oferi o experiență plăcută, fără frustrări, punându-vă în același timp la dispoziție controlul de care aveți nevoie pentru a extrage cât mai multă calitate dintr-un microfon USB. Streamerii își vor găsi un bun aliat în Yeti X!