Alegerea monitorului de computer potrivit este la fel de importantă ca și a decide ce componente intră în carcasa computerului dumneavoastră, mai ales dacă doriți să construiți un PC de gaming. Monitoarele curbate nu sunt ceva nou, dar multe dintre ele au încă prețuri superioare, mai ales dacă vă gândiți la cele de gaming de top. Ce se întâmplă dacă ți-aș spune că nu trebuie să plătești mii de lei pentru a trece la un monitor curbat? Ei bine, cu monitorul de gaming Viewsonic VX2718-PC-MHD de 27 inchi vă veți putea bucura de o experiență full HD 1080p, cu opțiunea de a ajunge la o rată de refresh de 165 Hz în timp ce jucați, pentru mai puțin de 1.000 de lei!

Ecran curbat

Cu panoul său curbat și fără margini 1500R, Viewsonic VX2718-PC-MHD oferă o experiență de vizionare captivantă. În contextul jocurilor, acest lucru permite utilizatorului să se concentreze cu adevărat pe ceea ce se întâmplă pe ecran și să preia cât mai multe informații posibil. Un ecran curbat oferă, de asemenea, un câmp de vedere perceput mai mare, care, dacă sunt sincer, nu a fost foarte vizibil până când nu am intrat într-un joc FPS. Și diferența a fost una notabilă. Sceptic fiind, nu eram foarte convins de conceptul unui monitor curbat, dar trecerea de la plat la curbat a fost una fără obstacole. De fapt, după ce am reambalat monitorul, mi-a lipsit ecranul curbat al Viewsonic.

Fluiditate și rapiditate

Viewsonic acceptă o rată de refresh rapidă de 165 Hz și un timp de răspuns de 1 ms, permițând o fluiditate vizuală netedă, fără dungi, neclarități sau efect de ghost. Tehnologia Adaptive Sync ajută, de asemenea, la eliminarea întreruperii ecranului și a ratelor de cadre instabile. Dacă aveți nevoie de multe informații vizuale foarte repede, o rată de refresh ridicată face o diferență extraordinară. Așa că, deși a trebuit să-mi reduc setările grafice pentru a asigura un nivel constant de 165 de cadre pe secundă, am apreciat calitatea imaginii din joc.

Există, de asemenea, tehnologie flicker-free, iar un filtru de lumină albastră ajută la eliminarea oboselii ochilor pentru acele ore lungi în fața monitorului. Puteți trece cu ușurință de la joc la „modul de lucru” dacă doriți să utilizați monitorul ca periferic multifuncțional.

Conectivitate și consum

Difuzoarele duble integrate completează experiența multimedia a VX2718-PC-MHD cu sunet stereo și o mufă audio de 3,5 mm pentru utilizatorii de căști. Intrările duale HDMI și DisplayPort oferă conectivitate flexibilă și pentru utilizatori. Monitorul a fost proiectat, de asemenea, având în vedere eficiența energetică, cu un mod Eco care consumă mai puțină energie pentru o amprentă de carbon mai mică și costuri generale reduse.

Utilizare prelungită

După ce am folosit monitorul pentru perioade lungi de timp în diferite condiții de iluminare, trebuie să spun că utilizarea Viewsonic VX2718-PC-MHD a fost o experiență foarte confortabilă. Când am intrat în jocuri care necesită concentrare intensă, am constatat că rata de reîmprospătare ridicată îmi oferă un avantaj competitiv, iar ecranul curbat a permis o mai bună cunoaștere a ecranului. În general, am petrecut în medie șase ore pe sesiune de joc și m-am simțit destul de relaxat pe parcursul sesiunii. Ochii mei nu erau atât de obosiți ca de obicei, dar am crezut și că experiența captivantă m-a obosit mai mult decât de obicei.

Concluzii

La un preț de sub 1000 de lei, considerăm că monitorul oferă destul de multe funcționalități. Comparativ cu alte monitoare de 27 inch, prețul modelului de la Viewsonic este sensibil mai mic față de alte monitoare cu specificații similare. Un neajuns al monitorului este imposibibilitatea de setare pe înălțime, dar cred că se poate trăi fără acest lucru. Fără îndoială monitorul merită un Best Buy pentru funcționalitățile oferite.