Așa după cum se afirmă în postarea de pe blogul organizației, Raspberry Pi a fost întotdeauna o companie de calculatoare. Inspirată de computerele de acasă din anii 1980, misiunea asumată a organizației este de a pune în mâinile oamenilor din întreaga lume computere programabile, performante și performante. Și inspirată de aceste ”home computers” clasice, organizația prezintă acum Raspberry Pi 400 – un computer personal complet, încorporat într-o tastatură compactă.

Lansat în luna iunie a anului trecut, Raspberry Pi 4 este de aproximativ 40 de ori mai puternic decât Raspberry Pi original și pentru majoritatea utilizatorilor oferă o experiență asemănătoare unui PC vechi. În special de la începutul pandemiei COVID-19, am văzut o creștere rapidă a utilizării Raspberry Pi 4 pentru munca și studiul la domiciliu.

Însă interfața prietenoasă oferită utilizatorului contează mai mult decât performanța, aici putând fi vorba și despre factorul de formă. În special, a avea mai puține obiecte pe birou face mai simplă experiența de configurare. Clasicele ”home computers” – BBC Micros, ZX Spectrums, Commodore Amigas și restul – aveau integrată placa de bază direct în tastatură. Fără unitate de sistem separată și carcasă, fără cablu de tastatură. Doar un computer, o sursă de alimentare, un cablu pentru monitor și (uneori) un mouse.

Raspberry Pi 400

”Nu ne-am temut niciodată să ne împrumutăm o idee bună” spun reprezentații Raspberry.org pe blogul organizației. Ceea ce ne aduce la Raspberry Pi 400: este un Raspberry Pi 4 de 4 GB mai rapid, mai modern, integrat într-o tastatură compactă. Cu un preț de doar 70 USD pentru computer sau 100 USD pentru un kit gata de utilizare, dacă sunteți în căutarea unui computer accesibil pentru utilizarea zilnică, acesta este Raspberry Pi.

Kitul disponibil

Raspberry Pi 400 Personal Computer Kit este un adevărat cadou pentru fanii săi, oferind cea mai bună experiență posibilă: un computer complet care se conectează la televizor sau monitor. Kitul cuprinde:

  • Un computer Raspberry Pi 400
  • Mouse-ul oficial USB
  • Sursa oficială de alimentare USB-C
  • Un card SD cu Raspberry Pi OS preinstalat
  • Un cablu micro HDMI la HDMI
  • Ghidul oficial Raspberry Pi Beginner’s Guide

La lansare, sunt oferite modele de tastatură engleză (Marea Britanie și SUA), franceză, italiană, germană și spaniolă, cu (pentru prima dată) versiuni traduse ale Beginner’s Guide. În viitorul apropiat, organizația intenționează să asigure suport pentru același set de limbi ca tastatura oficială.

Opțiuni de cumpărare

Economisirea de bani prin folosirea propriilor periferice a făcut întotdeauna parte din etosul Raspberry Pi. Dacă aveți deja celelalte elemente ale kitului, puteți cumpăra singur un computer Raspberry Pi 400 la doar 70 USD.

O nouă ediție a manualului

Pentru a însoți Raspberry Pi 400, am lansat a patra ediție a popularului nostru Raspberry Pi Beginner’s Guide, actualizat cu informațiile necesare pentru a vă ajuta să profitați la maximum de noul PC.

Puteți cumpăra o copie a Beginner’s Guide de la magazinul Raspberry Pi Press sau puteți descărca un PDF gratuit.

De unde puteți cumpăra Raspberry Pi 400

Kituri și computere Raspberry Pi 400 sunt disponibile imediat în Marea Britanie, SUA și Franța, în timp ce versiunile italiene, germane și spaniole sunt în drum spre revânzătorii autorizați Raspberry Pi, care ar trebui să le aibă în stoc în săptămâna viitoare. Raspberry Pi 400 va fi disponibil în întreaga lume în primele luni ale anului 2021.

Ce cred utilizatorii?

Am lăsat o serie de utilizatori să arunce în avanpremieră o privire asupra Raspberry Pi 400, astfel încât să îl poată încerca și să își împărtășească gândurile. Cum au trăit ei experiența primului contact cu acesta puteți vedea în această serie de filmulețe de pe YouTube.

Sursa: Raspberry Pi