Raspberry Pi facilitează inovarea pentru clienții industriali prin integrarea dispozitivelor sale în noi produse.

Aproape jumătate din vânzările Raspberry Pi sunt destinate clienților industriali. Sursa imagine: Raspberry Pi Foundation

Produsele Raspberry Pi nu sunt populare doar printre consumatori individuali: potrivit producătorului britanic de calculatoare, aproximativ 44% din vânzările sale anuale sunt destinate clienților industriali, care folosesc adesea plăcile pentru a susține o gamă de automatizări, IoT, robotică și alte aplicații încorporate.

Pentru a susține această piață de interes industrial în continuă creștere, Raspberry Pi a lansat noi servicii dedicate de asistență pentru clienții industriali. Prin intermediul site-ului său web, acești clienți pot accesa informații referitoare la aplicațiile industriale ale Raspberry Pi și asistență pentru diverse setări, precum și fișe de date de acces, documente de conformitate și alte informații pentru a sprijini produsele lor.

„Calculatoarele Raspberry Pi au fost întotdeauna utilizate într-o mare varietate de setări, deoarece combinația dintre costul redus, performanța ridicată și ușurința de utilizare îl fac un dispozitiv ideal pentru aproape orice aplicație”, a spus Roger Thornton, inginerul hardware principal al Raspberry Pi.

Clienții industriali sunt mai susceptibili să fie interesați și de modelele mai vechi Raspberry Pi, a explicat Thornton: spre deosebire de consumatori, care tind să opteze pentru cea mai recentă și mai puternică versiune a unui nou kit, acest lucru nu este adesea necesar pentru setările industriale. Acesta este unul dintre motivele pentru care puteți cumpăra în continuare un Raspberry Pi Model B+, care a fost lansat de Raspberry Pi în 2014. Pentru acei clienți care au cerințe de putere mai mari, există întotdeauna Compute Model 4.

„De obicei, vânzările unui produs de consum scad după lansarea unui nou produs, dar vedem în continuare vânzări incredibile ale modelelor mai vechi de Raspberry Pi”, a spus Thornton. „Concluzia noastră este că acestea sunt destinate aplicațiilor încorporate, pentru care trecerea la cel mai recent model nu este practic.”

Ca parte a angajamentului său față de clienții industriali, Raspberry Pi garantează durata de viață a produselor pentru toate produsele până cel mai devreme în 2026.

Alături de un nou suport dedicat industriei, Raspberry Pi a lansat un program pentru clienții care doresc asistență tehnică pentru integrarea Raspberry Pi în produsele lor.

Programul Raspberry Pi Approved Design Partners conectează consultanța de proiectare aprobată de Raspberry Pi cu clienții care au nevoie de suport pentru construirea produselor pe baza plăcilor de computer ale companiei.

„Pornim la drum cu un set select de designeri pe care îi cunoaștem și cu care colaborăm deja și sperăm să creștem acest grup în următorii ani”, a spus Thornton. „Suntem încântați să ajutăm clienții să construiască produse fantastice folosind Raspberry Pi și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu o gamă variată de designeri din întreaga lume.”

Sursa: TechRepublic