M-am întâlnit prima dată cu Alexandru Andriescu, acționarul principal al Provision și Președinte al Provision IT Group, acum peste două decenii. Pe vremea aceea piața IT arăta cu totul altfel… PC-uri, imprimante… PC-uri și cam atât.

Acum două decenii mi-am cumpărat primul PC de la una dintre multele firme de apartament care existau. Era vorba de firma Ebony, cu sediul într-un apartament din Piața Alba Iulia, firmă deținută de doi tineri antreprenori, unul dintre ei fiind actualul proprietar al Provision.

Piața în permanentă schimbare

Atunci piața însemna mult hardware (peste 90% din piața IT), software-ul și serviciile erau aproape inexistente. Astăzi, hardware-ul și echipamentele sunt o piață de tip commodity, piața în care competiția este foarte mare și marjele de profit sunt infime.

Am stat de vorbă cu Alina Andriescu, Marketing Director la Provision, despre cum a evoluat unul dintre jucătorii pieței IT în aproximativ două decenii de existență pe această piață. „Astăzi, Provision este un grup de companii care activează în zona de servicii, consultanță și training. Zona de hardware și echipamente mai înseamnă foarte puțin din afacere,” a precizat Alina Andriescu.

„Provision este un <<organism>> plin de viață și dinamism. Compania s-a schimbat radical în cele două decenii de existență și continuă se schimbe și să se adapteze permanent la nevoile celei mai dinamice piețe reprezentată de domeniul IT&C,” a completat Alina Andriescu.

Oamenii

„Resursele umane sunt vitale în domeniul nostru. Sunt destul de puțini specialiști în adevăratul sens al cuvântului în domeniu. Nu este simplu, dar noi am fost întotdeauna adepții faptului că oamenii sunt pe primul loc, valoare pe care ne-a insuflat-o președintele companiei, iar acest lucru se vede și se simte în tot ceea ce se face în cadrul companiei. Consider că secretul adaptării noastre la piață este strâns legat de colegii noștri, care, prin competențele și experiența lor, sunt elementul care asigură schimbarea și adaptarea permanentă a companiei,” a concluzionat Alina Andriescu.

Silviu Cojocaru