Produsul gratuit Panda Cloud Antivirus este unul dintre cele 22 de produse certificate (din cele 33 testate )

 Panda Security a obtinut aceasta certificare a doua oara intr-un singur an

Panda Security, compania specializata in servicii cloud, anunta astazi ca produsul gratuit Panda Cloud Antivirus a primit certificarea VB100. El a fost testat alaturi de alte 33 de solutii antivirus, si apare in review-ul comparativ referitor la Windows 2008 al Virus Bulletin, editia din decembrie 2012. Aceasta este a doua oara consecutiv cand Panda Security obtine aceasta certificare , imediat dupa ce Virus Bulletin a decis sa permita produselor cu tehnologie Cloud sa participe la teste.

Certificarea VB100 este acordata produselor care demostreaza ca au o rata de detectie de 100%, pentru mostrele de malware listate in topul “In the wild” realizat de organizatia WildList, cu zero atentionari de “fals pozitiv”. Review-ul comparativ s-a realizat pe un echipament care avea instalat un sistem de operare Windows 8 Professional. Testarea s-a realizat pe 3 directii –  scanarea la cerere, scanarea on acces si testare de fals pozitiv. La toate aceste testari Panda Cloud Antivirus a obtinut rezultatele maxime.

Testele au aratat ca produsul gratuit Panda  Cloud Antivirus este unul dintre cele mai rapide si mai putin consumatoare de resurse dintre produsele antivirus disponibile, surclasand in mod evident alte produse gratuite realizate de producatori ca Avast, AVG sau Microsoft. Virus Bulletin a premiat deasemenea interfata prietenoasa si usurinta in utilizare, ca si beneficii importante ale acestui produs, bazat 100% pe tehnologiile cloud.

“Suntem bucurosi ca am obtinut certificarea VB100, chiar de doua ori in timpul unui an. Aceasta este o dovada clara a calitatii deosebite a acestui produs”, a spus Alberto Añon, manager de produs pentru Panda Cloud Antivirus.”Aceasta certificare reprezinta recunoasterea eforturilor realizate de echipa Panda Security si, in acelasi timp, un succes in oferirea celor mai usoare produse cu cea mai buna rata de dezinfectie compatibile cu noul sistem de operare Windows 8.

Aceasta certificare urmeaza celei obtinute de catre Panda Cloud Antivirus Pro, tot VB100, in septembrie 2012, precum si celor obtinute de produsul free Panda Cloud Antivirus la testarile realizate de laboratoarele independente AV-Test.org si AV-Comparatives, in 2012.