Importatorul si distribuitorul de aparatura si consumabile medicale Hellimed a implementat sistemele ERP , BI si CRM de la Senior Software pentru a beneficia de solutii specializate pentru gestiunea afacerii, flexibile si adaptate nevoilor companiei. Avand in vedere importanta pe care o are pe de o parte intelegerea nevoilor clientului, iar pe de alta parte transparenta si accesibilitatea informatiilor la nivelul organizatiei, decizia managerilor s-a bazat pe capacitatea sistemelor Senior Software de a acoperi aceste aspecte in mod natural, atat in prezent cat si in viitor.

Hellimed este importator si distribuitor de aparatura si consumabile medicale si ofera servicii si echipamente de inalta performanta pentru cardiologie, terapie intensiva, cardiologie interventionala, neurologie, unituri ORL. Solutiile oferite de companie sunt utile in diagnosticarea timpurie si prevenirea bolilor de inima.

“Am decis  implementarea in firma Hellimed a sistemelor CRM, ERP si BI de la Senior Software pentru a putea gestiona mai bine activitatile, pentru a imbunatati relatiile cu clientii si pentru a avea acces mai rapid la informatiile din companie.”, declara domnul Bogdan Ionascu, Sales Manager Hellimed

Implementarea unui sistem ERP integrat cu o solutie BI a fost necesara in primul rand pentru ca managerii isi doreau sa aiba acces la informatii si raportari financiare in timp real. Printre beneficiile obtinute de companie se numara si:

• Centralizarea tuturor informatiilor intr-o singura baza de date;

• Implementarea si urmarirea facila atat a fluxurilor de vanzare cat si a celor de achizitie;

• Urmarirea diferitelor tipuri de cheltuieli pe centre de cost;

• Trasabilitatea loturilor articolelor.

Clientii Hellimed se impart in doua categorii – farmacii si spitale – catre care compania adreseaza segmente diferite din portofoliul sau de produse, cu politici comerciale si fluxuri de vanzare distincte. In plus, asigura service, garantie si postgarantie pentru aparatura comercializata. In aceste conditii, era necesar si un sistem de gestiune a relatiilor cu cei peste 1200 de clienti si cu potentialii clienti, care sa permita urmarirea interactiunilor cu acestia in timpul si dupa finalizarea procesului de vanzare.

“Piata este din ce in ce mai complexa, iar vanzarile nu sunt un simplu serviciu singular ci o activitate multipla de servicii. Pentru a avea success in vanzari trebuie sa intelegi activitatile si solicitarile specifice clientului, fie ca te adresezi catre un client privat sau de stat. Nu conteaza ce vinzi, ci diferenta o face modul in care o faci. In urma implementarii CRM-ului  ne vom centraliza informatiile despre vanzari, clienti, activitati si vom putea reactiona mai rapid la procesul de vanzare, imbunatatind astfel  relatiile cu clientii. “, a mai declarat domnul  Bogdan Ionascu.  

Alte beneficii oferite de sistemul CRM companiei Hellimed sunt:

• Automatizarea si optimizarea procesului de ofertare pe fiecare canal de vanzare;

• Vizibilitatea crescuta asupra localizarii echipamentelor de valoare mare;

• Monitorizarea eficienta a activitatii de service.

Cu SeniorVisualBI, sistemul de raportare dezvoltat pe platforma Tableau Software, liderul mondial in vizualizarea datelor, managerii obtin acces in timp real la informatii vitale despre companie. Solutia BI poate fi utilizata cu minim de cunostinte tehnice si se remarca prin capacitatea sa de a facilita procesul decizional si de a oferi o vedere de ansamblu asupra activitatilor desfasurate, prin dashboard-uri interactive, rapoarte parametrizate, analize predictive si multe altele.

Infiintata in anul 1993 ca reprezentanta a firmei HELLIGE GmbH – Germania, Hellimed este  distribuitor autorizat pentru: General Electric Healthcare – lider mondial in livrarea de solutii si servicii medicale de calitate superioara; Cordis – Johnson & Johnson; Biosense Webster – Johnson & Johnson; Otopront – Germania; Cortex – Germania.   Pentru mai multe detalii, accesati www.SeniorERP.ro