Kaspersky Lab, unul dintre principalii dezvoltatori de soluţii de securizare a conţinutului şi de management al ameninţărilor informatice, a fost inclus în cadranul liderilor realizat de Gartner pentru platformele de protecţie Endpoint (Gartner Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms*) pentru al doilea an consecutiv. Kaspersky Lab consideră că şi-a consolidat statutul de furnizor de platforme de protecţie Endpoint, obţinând rezultate excelente în categoriile „viziune”şi „implementare”.

Gartner Magic Quadrant este un reper foarte important pentru companiile care doresc să evalueze comercianţii şi produsele din industria de securitate IT pentru că analizează în detaliu o gamă extinsă de platforme de protecţie Endpoint. Companiile din întreaga lume ţin cont de concluziile Gartner înainte de a lua deciziile de cumpărare. Acest cadran al liderilor are la bază o serie de criterii divizate în două categorii: viziunea şi implementarea. Viziunea se referă la modul în care producătorul se raportează la inovaţie şi dacă respectivul furnizor stabileşte sau urmează tendinţele pieţei de protecţie endpoint. Implementarea însumează factori cum sunt stabilitatea financiară a producătorului, reacţia pieţei, dezvoltarea produselor, canalele de vânzări şi baza de clienţi în cadrul segmentului de protecţie endpoint.

Recunoscută de către lideri din industrie şi de către analişti, printre cele mai importante avantaje ale Kaspersky Endpoint Security se numără identificarea rapidă şi completă a malware-lui, dar şi caracteristicile HIPS (Host Intrusion Prevention System) avansate. Uşurinţa de administrare a produsului – mulţumită consolei de administrare comprehensive a Kaspersky Security Center – dublată de o serie de funcţiiproprietare bine integrate facca oferta companiei să fie într-o continuă extindere.

„Statutul de lider în cadranul Gartner acordat Kaspersky Lab pentru al doilea an la rând este o reuşită foarte importantă pentru companie”, a declarat Eugene Kaspersky, Preşedinte şi CEO al Kaspersky Lab. „Am primit o confirmare foarte importantă a calităţii produselor şi serviciilor pe care le oferim companiilor care ne sunt cliente în toată lumea. Lucrăm constant pentru a îmbunătăţi soluţiile pentru companii, ne străduim să avem un nivel cât mai ridicat de detecţie a malware-ului, să oferim produse rapide şi uşor administrat, rămânând în acelaşi timp conectaţi la dinamica mediului de afaceri. Astăzi, companiile trebuie să identifice, să securizeze şi să administreze dispozitive mobile şi virtuale care conţin informaţii importante despre companie sau cu care lucrează compania. Noi le oferim cele mai performante soluţii din clasă”, a încheiat Kaspersky.