PRAS Consulting propune un nou serviciu de migrare în cloud pentru soluţiile de e-mail. MigrationWiz este un serviciu care permite migrarea conturilor de e-mail pe Office 365 de pe diverse alte platforme. Clienții pot utiliza acest portal pentru a migra mesajele de poștă electronică între o gamă largă de sisteme de e-mail, serviciul fiind oferit în parteneriat de MigrationWiz și PRAS Consulting.

Paul Roman, Director General al PRAS Consulting, a declarat: MigrationWiz este o soluție completă de migrare de e-mail, prin intermediul acesteia fiind transferate cu fidelitate toate componentele unei căsuțe de e-mail (calendarul, contactele, mesaje de e-mail primite și trimise, sarcini și note). Migrarea nu presupune existența unui hardware dedicat sau instalarea unui software specific. Un avantaj important al MigrationWiz este disponibilitatea soluţiei ca serviciu în cloud, lucru ce contribuie la optimizarea transferului datelor între soluţiile folosite de clienţi şi Microsoft Office 365.” 

Principala problemă pe care am identificat-o în trecerea la Office 365 este legată de transferul e-mailurilor şi datelor din soluţiile utilizate anterior. Sunt o multitudine de soluţii folosite de companii pentru email şi colaborare, iar în cele mai multe cazuri foarte multe informaţii relevante pentru business sunt stocate pe aceste soluţii. MigrationWiz simplifică substanţial procesul de trecere la Office 365, fiind o soluţie optimizată în cloud pentru migrarea conturilor de e-mail. Soluţia este foarte flexibilă şi la capitolul licenţiere, costurile de migrare sunt disponibile pe căsuţa de e-mail. “, precizează Andrei Suciu, Director de Vânzări, PRAS Consulting.

Această soluție este concepută pentru a satisface nevoile unor categorii largi de utilizatori: persoane fizice, întreprinderi mici și mijlocii, administratori IT, consultanți, integratori de sistem și furnizorii de servicii. Configurarea și inițierea migrării nu presupun o îndelungată experiență anterioară. MigrationWiz este o soluție automată, care migrează e-mailuri, calendare, contacte, etc., asigurând suport pentru migrarea către și de la Microsoft Exchange, Office 365, VMware Zimbra, IBM Lotus Notes, GroupWise, POP și sisteme IMAP. Desigur, fiecare proiect de migrare se realizează după un scenariu unic, ceea ce conduce la viteze de transfer de date diferite.

Migration Wiz este un serviciu ce reduce atât timpul, cât și costul total al migrării căsuțelor de e-mail. Comparativ cu alte soluții, aceasta funcționează „out of the box”, nu necesită cunoștințe despre sistemele de e-mail de la care se face migrare, nu necesită programare sau customizare prealabilă și elimină erorile de transfer a datelor prin automatizarea completă a migrării (interacțiunea umană este limitată doar la verificări simple, fără a fi nevoie de troubleshooting sau alte elemente costisitoare din punct de vedere al timpului și resurselor implicate).

PRAS Consulting este un furnizor de soluții IT axat pe tehnologiile Microsoft. Având o experiență de mai mult de zece ani pe piața românească, PRAS a câștigat un număr considerabil de certificări care atestă capacitatea de a implementa soluții complexe în domeniul infrastructurii IT, comunicații unificate (e-mail, voce, video, conferințe) și cloud computing.

De asemenea, www.o365.ro, un portal propus de PRAS, oferă informaţii despre toată gama de soluţii de cloud computing din portofoliul PRAS.