Platforma online de training și recrutare Academy Cube, susținută de SAP AG, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, a devenit disponibilă și pentru studenții și absolvenții din România, cu scopul de a le oferi un cadru unic de învățare și formare în carieră, prin care aceștia pot afla despre diverse oportunități de lucru în companii din Europa și pot beneficia de training-uri avansate prin care să obțină competențe specifice, extrem de utile pentru un nou loc de muncă.

De altfel, platforma Academy Cube este disponibilă pentru studenții, absolvenții și tinerii profesioniști din toată Europa, fiind lansată sub forma unui proiect pilot în cadrul CeBIT 2013. În momentul de față, informațiile prezentate în cadrul platformei sunt disponibile în engleză și spaniolă.

Academy Cube se adresează în primul rând studenților, absolvenților și tinerilor aflați la început de carieră din domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM), însă se pot înscrie în platformă și cei care au studiat în alte domenii, dar au nevoie de cunoștințe suplimentare despre IT.

„Din păcate, în prezent, mulți studenți sau tineri care au absolvit o facultate întâmpină dificultăți în găsirea unui loc de muncă, fie din cauza lipsei de experiență, fie pentru că nu au dobândit anumite competențe profesionale. Obiectivul platformei Academy Cube este tocmai acela de a facilita accesul tinerilor profesioniști din domeniul IT&C la locuri de muncă potrivite specializării lor, iar SAP sprijină cu mândrie această inițiativă”, a declarat Valentin Tomșa, directorul general al SAP România.

În ceea ce privește recrutarea pe plan local, SAP România va posta anunțurile de angajare în cadrul centrelor din București, Timișoara și Cluj-Napoca și pe platforma Academy Cube, astfel încât cei interesați să poată afla mai multe informații despre cerințele postului și modalitatea prin care pot aplica.

Reprezentanții SAP se așteaptă ca, până la sfârșitul acestui an, aproximativ 200 de tineri talentați din România să se înscrie în platformă și să beneficieze de training-urile și oportunitățile oferite de aceasta. La nivel european, obiectivul Academy Cube este să ajute cel puțin 100.000 de tineri profesioniști să obțină competențele necesare pe piața muncii.