Frost & Sullivan afirmă că interoperabilitatea datelor și data analytics contribuie esențial la veniturile globale ale pieței IT pentru interoperabilitatea în domeniul serviciilor medicale.

Analiza recentă a Frost & Sullivan, Global Healthcare Interoperability Market, Forecast to 2024, susține că interoperabilitatea a devenit un factor critic pentru toate aplicațiile IT din domeniul serviciilor medicale (Health IT – HIT). Țările în care standardele de interoperabilitate HIT sunt la fel de importante și reglementate se estimează că vor dirija creșterea pieței, înregistrând o creștere aproape de două cifre. Se estimează că piața globală a interoperabilității în domeniul serviciilor medicale va crește la o rată anuală de creștere (CAGR) de 13,8%, ajungând la 7,96 miliarde USD până în 2024, de la 4,17 miliarde dolari în 2019.

„Odată cu apariția unor modele de livrare inovatoare și schimbarea accentului pe îngrijirea bazată pe valoare, cererea pentru sisteme interoperabile va continua să crească”, a declarat Koustav Chatterjee, Transformational Health Principal Analyst la Frost & Sullivan. “În plus, abilitatea de a realiza conectivitatea dispozitivelor medicale în sistemele de îngrijire va fi critică. Integrarea în timp real a datelor cât mai exacte generate de către pacient din aplicații și sisteme conectate într-o platformă centrală de comandă care utilizează algoritmi cognitivi pentru automatizarea coordonării asistenței și personalizarea intervenției va fi un avantaj competitiv cheie în timpul și după pandemia de COVID-19. “

Chatterjee a adăugat: “Din perspectivele segmentelor de produse, interoperabilitatea datelor și analiza datelor vor domina în primul rând piața globală a interoperabilității datelor din domeniul serviciilor medicale. Se preconizează că ambele segmente de soluții vor contribui cu peste 90% din veniturile pieței globale pe toată perioada de studiu. Integrarea interfețelor de program (API) este cel de-al treilea segment de soluții ca importanță care contribuie la veniturile pieței globale, urmată de curățarea datelor, integrarea datelor și integrarea aplicațiilor.”

La nivel global, marile agenții guvernamentale solicită părților interesate din domeniul sănătății să respecte standardele naționale de interoperabilitate privind datele din domeniul serviciilor medicale. Acest lucru duce la adoptarea pe scară mai largă a aplicațiilor HIT, prezentând astfel oportunități imense de creștere pentru furnizorii implicați în serviciile de interoperabilitate în domeniul serviciilor medicale, incluzând:

  • Gestionarea API: Vânzătorii sunt încurajați să creeze platforme de parteneriat pentru API-uri pentru a ajunge la un nivel de conectivitatea continuă.
  • Gestionarea datelor: Centrele de date din cloud sau on-premise conțin informații medicale acționabile, ce pot fi folosite pentru model anterioare ale evoluției bolilor, fraude de plată și ineficiențe operaționale.
  • Parteneriate Electronic Medical Record (EMR): Se construiește linia de afaceri a serviciilor de consultanță pentru interoperabilitatea EMR.
  • Parteneriate pentru dispozitive medicale: Se va utiliza evaluarea în timp real a datelor generate de pacienți în funcție de episoadele de îngrijire și populația de pacienți.
  • Schimb de informații privind serviciile medicale: Se va dezvolta o infrastructură centrală care va permite furnizarea de date acționabile.

Sursa: PRNewswire