Canon, lider mondial în soluții de imagistică, anunţă  introducerea funcționalității  Dual Pixel CMOS AF (DAF) pentru camera video EOS C100. Lansată pentru prima dată împreună cu EOS 70D, Dual Pixel CMOS AF este o tehnologie unică dezvoltată de Canon, care extinde posibilitățile de filmare cu ajutorul unei focalizări automate, rapide și continue pentru camerele video cu senzori de mari dimensiuni. EOS C100 este prima cameră video dotată cu această tehnologie, iar introducerea sa oferă flexibilitate creativă în orice moment.

Capturarea unor  imagini remarcabile, chiar şi în mișcare, face parte din filozofia de bază a EOS C100. DAF aduce cu sine și mai multă libertate de creație, oferind o şi mai mare precizie şi control al  focalizării – un factor crucial, având în vedere profunzimea superficială a câmpului posibil prin intermediul combinației dintre obiective rapide și a unui senzor de imagine mare. Focalizarea automată este suportată de toate obiectivele Canon EF[i], în timp ce funcția One-Shot AF devine aproximativ de două ori mai rapidă cu oricare dintre cele 104 obiective  compatibile.

Performanţă îmbunătăţită

Dual Pixel CMOS AF reprezintă o tehnologie bazată pe senzori concepută pentru a susţine filmarea, un senzor CMOS compatibil fiind inclus în design-ul original al EOS C100. Ca urmare a dezvoltării tehnice după lansare, camera video poate fi acum actualizată pentru a oferi utilizatorilor funcționalitate sporită și valoare adăugată.

Chiar dacă tehnologia Dual Pixel CMOS AF din EOS C100 este similară cu cea de pe Canon EOS 70D Digital SLR, aceasta a fost adaptată pentru a susţine capabilităţile lui EOS C100. Aceasta a fost optimizată pentru filmare, oferind focalizare rapidă şi naturală,  într-un stil vizual familiar. Ca atare, capturarea unui subiect și păstrarea unei focalizari clare, chiar și în mişcare, nu au fost niciodată mai ușoare.

Kieran Magee, Director of Professional Marketing, Canon Europe: “ Suntem dedicaţi  dezvoltării unor produse de imagistică inovatoare care aduc valoare clienților noștri. Suntem foarte mândri de gama Cinema EOS şi încercăm să răspundem nevoilor clienților noștri pentru a identifica moduri în care ne putem îmbunătăți produsele, pentru ca aceştia să-si poată depăşi propriile limite creative. Acest upgrade, care aduce tehnologia Pixel Dual CMOS pe EOS C100, este o dovada în plus a acestui angajament. ”[i] Inclusiv lentile manuale, inclusiv gama de lentile EF Cinema