PayU anunță achiziția platformei tehnologice de plată ZOOZ. Tranzacția sprijină extinderea continuă a PayU în piețele emergente și vizează oportunitatea de 994 miliarde de dolari* pentru plățile transfrontaliere.

Suma achiziției ZOOZ este nedivulgată, dar aduce suma totală a investițiilor și achizițiilor PayU în fintech la nivel mondial la peste 350 milioane de dolari, de când compania a început o serie de mișcări strategice la nivel global în 2016 pentru a deschide accesul la serviciile financiare.

,,Achiziția vine după un parteneriat productiv între PayU și ZOOZ de care au beneficiat deja comercianți care își vând produsele în România. Cooperarea mai strânsă va contribui la îmbunătățirea platformei PayU Hub și va sprijini în continuare magazinele online care își doresc să se extindă în România și în afara granițelor țării”, spune Marius Costin, Country Manager PayU România.

Echipele ZOOZ și PayU vor colabora pentru a crea cea mai importantă infrastructură globală de plăți a viitorului. Ca parte a acestei viziuni, vor dezvolta “Platforma sistemului de operare de plăți”, o platformă de plată cuprinzătoare, modulară și extrem de flexibilă, care poate sprijini evoluția comerțului online și nevoile extinse ale industriei de plăți. Primele funcții ale platformei includ managementul fraudelor și raportarea în timp real sau rutarea inteligentă, pentru a ajuta și mai mult dezvoltarea comercianților nivel mondial.

Tranzacția vinde după un parteneriat de succes, care, pentru prima oară, a oferit comercianților PayU, precum Gett și Kiwi.com, acces la 2,3 miliarde de noi clienți de pe piețele emergente prin intermediul platformei PayU Hub proiectată de ZOOZ. Această platformă beneficiază de infrastructura de plăți PayU și de tehnologia de ultimă oră ZOOZ, pentru a oferi comercianților cu aspirații globale acces la piețe noi și stabilește un nou standard pentru plățile transfrontaliere.

Ca parte a parteneriatului, la finalul verii 2018, co-fondatorul și CEO-ul ZOOZ, Oren Levy și CTO-ul Ronen Morecki vor deveni parte a echipei globale de Leadership PayU, concentrându-se pe dezvoltarea tehnologiilor și a business-ului. Echipa ZOOZ compusă din 70 de experți tehnici și experți în plăți va deveni, de asemenea, parte a echipei PayU, contribuind la creșterea capacităților tehnice ale companiei.

,,PayU este unul dintre cei mai activi investitori în spațiul fintech și căutăm întotdeauna oportunități de a inova și de a susține creșterea comercianților din portofoliul nostru. Anunțul de astăzi ilustrează perfect această filozofie în acțiune și suntem încântați să primim echipa ZOOZ și mai mult în lumea PayU. Lucrând împreună pentru a crea prima platformă de <sisteme de operare de plăți OS>, ne vom apropia și mai mult de împlinirea misiunii PayU de a contribui la construirea unei lumi fără granițe financiare.” a declarat Laurent le Moal, CEO PayU.

Oren Levy, co-fondator și CEO al ZOOZ, a adăugat: “După un parteneriat productiv de un an, viziunea noastră comună de a crea un nou standard global în infrastructura de plăți devine realitate prin achiziția ZOOZ de către PayU. Contribuția unică pe care o aducem în PayU este un strat tehnologic avansat, care nu numai că ajută comercianții din întreaga lume să-și îmbunătățească operațiunile și să ofere o experiență mai bună clienților lor, dar oferă și analize și capacități de optimizare care le oferă insight-uri fără precedent”.

În condițiile în care piața de comerț transfrontalier se așteaptă să atingă 994 miliarde de dolari în 2020, aproape două treimi din afacerile transfrontaliere vor proveni din piețele emergente, precum Asia și America Latină, potrivit unui raport Accenture*. Metodele de plată alternative încă reprezintă două treimi din toate plățile pe aceste piețe.

ZOOZ a fost fondat în 2010 de Oren Levy și Ronen Morecki și s devenit unul dintre cei mai cunoscuți jucători de tehnologie de plăți din Israel.

PayU face parte din Naspers, un grup global de platforme online și de divertisment și unul dintre cei mai mari investitori în tehnologie din lume. După încheierea tranzacției, ZOOZ va fi în întregime deținută de Naspers, consolidând divizia de plăți a grupului și sprijinind strategia sa de a-și dezvolta amprenta serviciilor financiare pe piețele emergente cu potențial de creștere pe termen lung.