Banca Comercială Română (BCR) pune la dispoziţia clienţilor săi o nouă modalitate de plată a produselor comandate pe site-urile comercianţilor parteneri, prin Click 24 Banking, în parteneriat cu PayU.

Soluţia este extrem de simplu de folosit: după ce aleg produsul sau serviciul dorit de pe site-urile comercianţilor parteneri şi optează pentru achitarea comenzii prin această opţiune de plată, clienţii sunt directionaţi către Click 24 Banking BCR unde, după autentificarea în aplicaţie, vor avea posibilitatea să vizualizeze direct ordinul de plată precompletat cu datele comenzii. Clienţii trebuie doar să verifice detaliile plăţii şi să autorizeze plata.

Plata instant a produselor prin internet banking vine în susţinerea comerţului electronic aflat în creştere, ca o alternativă la plata prin ramburs, în special pentru comercianţii de încredere şi cu o calitate ridicată a serviciilor. Simplitatea metodei şi garanţia BCR ca niciun fel de date personale nu sunt transmise în acest proces către comercianţi, vor ajuta clienţii să aleagă într-o pondere şi mai mare plaţile electronice în detrimentul plăţilor cu numerar, prin ramburs”, a declarat Bogdan Marin, Director Managementul Canalelor Retail în cadrul BCR.

Tranzacţionarea prin internet banking oferă întregului proces un grad sporit de securitate. Tranzacţiile sunt autorizate pe baza codurilor unice generate de dispozitivul token, în zona de internet banking administrată de bancă, oferind cea mai mare garanţie clienţilor că niciun detaliu referitor la metoda de plată nu va fi transmis către comercianţi.

Plata prin Internet Banking cu confirmare instant – a cinsprezecea metodă de plată din portofoliul PayU Romania – contribuie la creşterea plăţii online în comerţul electronic, oferind beneficii atât comercianţilor, cât şi cumpărătorilor online. Cumpărătorii pot plăti în siguranţă, cu o metodă cu care sunt deja familiarizaţi, în condiţii de securitate maximă, în timp ce, pentru magazinele online, generează business adiţional, reducând în acelaşi timp costurile operaţionale. Comercianţii au acces simplu şi rapid la acest nou canal de plată, prin semnarea unui act adiţional la contractul deja existent cu PayU. În majoritatea cazurilor, activarea noii metode nu necesită intervenţii tehnice pe fluxul deja existent”, a declarat Daniel Nicolescu, CEO PayU Romania.

Confirmarea tranzacţiei este trimisă instant către comerciant şi astfel comanda este eliberată imediat.

Nu există niciun cost pentru realizarea plăţii pe internet şi niciun cost suplimentar pentru utilizarea serviciului Click 24 Banking. Se achită întotdeauna doar valoarea produselor comandate.

Magazinele online cu site-uri de încredere, uşor de folosit şi livrări rapide ştiu că aceaste metode inovative sunt cele care le cresc vânzările şi le securizează veniturile. De aceea contăm pe o adopţie cât mai rapidă a acestei noi metode de plată în rândul lor. Suntem pregătiţi să îi promovăm către clienţii noştrii şi să le explicăm acestora toate avantajele acestui tip de plată”, a adaugat Bogdan Marin.

Aceasta, metoda de plată oferă:

  • Simplitate – ordin de plată precompletat, autorizare simpla a tranzacţiei;
  • Siguranţă – autentificare şi autorizare pe baza dispozitivului token în Click 24 Banking BCR;
  • Rapiditate – confirmare instantă a tranzacţiei;
  • Eficienţă – tranzacţii rapide, fără cash, prin ordin de plată.

Clienţii care doresc să folosească această modalitate de plată vor recunoaşte această opţiune de plată prin prezenţa logo-ului BCR pe site-urile partenere de comert electronic.