Tehnologiile Xerox au diversificat paleta de aplicaţii, au internalizat producţia de cărţi, au scurtat timpul de livrare a comenzilor către clienţi şi au redus costurile cu până la 15% pentru Top Invest, una dintre cele mai mari companii de print digital din centrul ţării.

Top Invest a descoperit echipamentele Xerox acum mai bine de 11 ani, când a achiziţionat primul său echipament Xerox, DocuColor 12, pentru a imprima, în special, cărţi de vizită, invitaţii, afişe şi flyere.

Anul acesta, compania a trecut la un nou nivel, îşi dorea o tehnologie performantă, care să îmbine calităţile tiparului offset cu avantajele oferite de tiparul digital, pentru a face faţă comenzilor pe care le primea. Voia să beneficieze de flexibilitate, de o calitate superioară a printurilor şi de posibilităţi multiple de personalizare, astfel încât să le asigure clienţilor servicii de calitate şi să le livreze materialele la timp, indiferent de volumele comandate. De asemenea, voia să realizeze cele mai multe dintre operaţiuni inhouse, să aibă un control riguros al documentelor şi al costurilor şi să îşi crească numărul titlurilor de carte tipărite.

„Am recomandat Top Invest tehnologiile digitale Xerox, dar și softurile avansate de personalizare a datelor, FreeFlow Design Express şi VIDesigner, capabile să aducă un plus de valoare fiecărui material tipărit”, spune Adina Apostol, Director Vânzări Estico, partener Xerox de 23 ani. “Echipamentele instalate anul acesta la sediul companiei – D125 şi Color J75 – sunt ideale pentru tipărirea aplicaţiilor complexe, includ instrumente noi, care simplifică modul prin care clienţii obţin imagini color de calitate și sporesc productivitatea.”

“Estico este unul dintre cei mai importanţi şi mai vechi parteneri ai noştri”, spune Răzvan Corcodel, BDM Graphic Communication & Education Xerox România. „Cu ajutorul Estico, am reuşit să optimizăm flota de echipamente şi fluxul de lucru cu documentele, să creştem productivitatea, să reducem costurile şi să extindem paleta de aplicaţii realizate intern, pentru clientul nostru comun, Top Invest.”

DocuColor 12, DocuColor 250 şi DocuPress 700 au fost primele echipamente achiziţionate de Top Invest, iar anul acesta au fost instalate la sediul companiei celelalte două tehnologii Xerox – D125 pentru a rezolva cerinţele privind scrisorile personalizate şi J75 pentru comenzile de cărţi de vizită, pliante sau afişe. Cu cele două noi echipamente, Top Invest își poate tipări și finisa acum în întregime cărțile, atât partea de interior, cu ajutorul Xerox D125, cât și coperțile, cu Xerox J75.

“Fiabilitatea echipamentelor, calitatea imprimării, reducerile de costuri, alături de suportul tehnic pe care ni-l oferă Xerox sunt printre punctele forte ale acestui parteneriat”, spune Ernő Kozma, Director general Top Invest. “Atunci când am avut o problemă de service, am avut parte de implicare şi dedicare 100% din partea echipei Xerox, lucru care ne-a oferit siguranţă şi stabilitate. Până anul acesta externalizam producţia de carte, dar odată cu achiziţia echipamentelor Xerox J75 şi D125, am ajuns să tipărim 10 titluri de cărţi, faţă de 2 titluri realizate anul trecut.”

Xerox D125 este un echipament performant special creat pentru medii de lucru cu volume de imprimare mari ce asigură flexibilitate, viteză şi productivitate sporite, beneficiind de opţiuni de finisare flexibile, ultra-moderne şi soluţii integrate pentru optimizarea fluxurilor de lucru.

Xerox Color J75 este ideal pentru tipărirea de  volume mari şi aplicaţii complexe, pe o gamă largă de tipuri de hârtie, cu gramaje de până la 300 g/m2 şi la o viteză de până la 75 de pagini pe minut. Cu ajutorul spectrofotometrului încorporat şi al instrumentelor de management al culorii Xerox Automated Color Quality Suite (ACQS), tipografiile pot obţine imagini color fidele, cu o implicare minimă a operatorului.