Opswat este o soluție de securitate și antivirus dedicată infrastructurilor critice (instituții guvernamentale, centrale nucleare etc.). George Prichici (Product Manager – Opswat) ne-a oferit mai multe informații despre gama de soluții a companiei.

OPSWAT este o companie de software cu sediul la San Francisco, care oferă soluții pentru a securiza și administra infrastructura IT. Fondată în 2002, OPSWAT dispune de tehnologii care protejează organizațiile împotriva amenințărilor și facilitează fluxul de date digitale securizate. Aplicațiile intuitive și kiturile complete de dezvoltare a lui OPSWAT sunt implementate de către IMM-uri, întreprinderi și clienții OEM la mai mult de 100 de milioane de obiective la nivel mondial.

Gama de soluții Opswat Metadefender este dedicată companiilor care au nevoie de un grad extrem de ridicat de securitate. În prezent, majoritatea celor 160 de centrale nucleare din SUA folosesc soluția companiei. De asemenea, frameworkul antivirus este integrat în peste 90% dintre platformele distribuite de producători de top precum Cisco sau Juniper. ” a precizat George Prichici.

Opswat a dezvoltat una dintre cele mai performate platforme multi-scan, folosind diverse motoare antivirus. Versiunea on premises integrează peste 30 de motoare  de scanare antivirus, iar versiunea în cloud un număr record de 43 de motoare de scanare.

Țintele noastre sunt zonele de government și enterprise, precum și verticalele în care sunt necesare rețele închise. Un exemplu, este soluția de tip <<kiosk Info touch>> dedicată rețelelor închise și care adresează aceste domenii. Pentru rețelele închise, în care nu este oferit acces la Internet sau la stickurile USB, soluția permite scanarea fișierelor prin intermediul info touchului și transmiterea lor în rețeaua organizațiilor. Comunicarea este unidirecțională, acest lucru asigurând un nivel ridicat de securitate. După atacurile asupra centralelor nucleare din Iran, soluția noastră s-a generalizat în acest domeniu. ” a declarat George Prichici.

Soluțiile Metadefender sunt disponibile atât pe Windows, cât și pe platformele Linux. De asemenea, Opswat dispune de soluții de tip mail agent pentru serverele de mail Exchange, dar și pentru multitudinea de servere de e-mail open source.

Compania dispune de o filială de dezvoltare în România, la Timișoara, iar în prezent echipa are peste 20 de oameni. “Este destul de greu să găsești oameni calificați pe piață, dar ne dorim extinderea echipei. ” a precizat George Prichici.

Legat de strategia companiei pe piața locală, George Prichici a declarat: “Opswat este un nume foarte cunoscut pe piața din SUA, dar nu are aceeași notorietate pe piața locală. Pentru România, avem un parteneriat solid cu Romsym Data, firmă pentru care apreciem nivelul ridicat de know-how și conexiunile pe această piață. ”

Informații despre soluțiile Opswat:

www.romsym.ro