OMNILOGIC anunta semnarea unui parteneriat de afaceri cu Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de echipamente de telecomunicatii si solutii de networking. Alcatel-Lucent ofera produse si inovatii in IP si cloud networking precum ultra-broadband fix si wireless pentru furnizorii de servicii si clientii lor, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume.

Astazi, compania specializata in IP networking si Cloud, dar si ultra acces de banda larga, ofera produse si solutii inovatoare pentru furnizorii de servicii si se adreseaza nevoilor de telecomunicatii ale clientilor din urmatoarele segmente-cheie: operatori de cablu, webscale, mari întreprinderi tehnice, petrol si gaze, transport, utilitati, dar si initiativelor de banda larga din sectorul public .

Alcatel-Lucent este principalul furnizor de solutii de telecomunicatii la cheie din Romania si are o activitate complexa, constand in cercetare-dezvoltare, proiectare, instalare, mentenanta si consultanta. Alcatel-Lucent este prezenta in Romania inca din 1991, si de atunci a investit constant in centrul de excelenta din Timisoara unde activeaza in prezent peste 1400 de angajati specializati in specialisti in solutii de comunicatii si dezvoltare de software – Wireless / 4G/LTE, IP si solutii Cloud, precum si Managed services.

 “Suntem incantati sa lucram cu Alcatel-Lucent si sa implementam modalitatea lor mai buna de a contrui, opera si consuma retele cloud. Portofoliul lor de Nuage Networks ™  ofera Software Defined Networking (SDN), lucru care dezvaluie adevarata putere a cloud-ului. Tehnologia Nuage Network SDN instalata in Datacenterul OMNILOGIC ne va permite sa atingem nivele de performanta si cerinte de conformitate pentru virtualizarea infrastructurii clientilor nostri. Totodata acest lucru ne va permite sa oferim impreuna cu ALCATEL-LUCENT servicii de cloud atractive si inovatoare, care sunt esentiale pentru satisfacerea nevoilor si cerintelor clientilor nostri de tip enterprise si telecom. Cei mai multi clienti aleg SDN intrucat acest lucru le permite sa cumpere orice marca de hardware pe care si-o doresc. Acest lucru va perturba spre exemplu, capacitatea unor vendori de a-i mentine blocati in produsele lor proprietare. Suntem gata sa alegem SDN, cea mai mare schimbare in industrie din 1990 pana in prezent. Decat sa cumpere sute sau mii de masini scumpe, de marca, marile companii au ales sa implementeze software care le permite sa ruleze mai eficient echipamente de retea mai ieftine. Explozia de dispozitive mobile si de continut, de virtualizare a serverelor si adoptia de servicii de cloud sunt printre tendintele care determina  industria de networking sa reexamineze arhitecturile de retea traditionale.“, a declarat Gabriel Marin, Director General Omnilogic.

“Echipa de parteneri a companiei Alcatel-Lucent la nivel global este o parte importanta a eforturilor noastre comerciale – principalul canal de abordare a clientilor non-telecom. Spre deosebire de multe din programele de parteneriat, programul propus de Alcatel-Lucent se axeaza pe calitatea colaborarilor pe termen lung mai degraba decat pe o abordare punctuala, per proiect. Imi face placere ca Omnilogic face parte acum din echipa noastra globala de parteneri pentru portofoliul nostru specializat de IP si cloud.  Consider ca Omnilogic este un adevarat partener pentru noi in Romania si impreuna putem oferi solutii profitabile care vor aduce un plus de valoare segmentelor de piata in crestere.” , a declarat Eugen Serbanescu. Director General  Alcatel-Lucent Romania.