In mai putin de un an, Apple a atras atat de multi useri la platforma sa digitala de software incat a atins cifra de 100 milioane de downloadari.

Aceasta este o medie de 200 de downloadari la cateva minute din data de 6 ianuarie cand platforma a fost lansata.

Mac App Store a fost mosul Apple de a simplifica gasirea de aplicatii pentru iPhone.

Astfel ca, in loc de a accesa site-ul producatorilor de software pentru informatii despre descarcarea programelor, sau de a gasi un site de download care poate sa nu fie sigur, userii trebuie doar sa acceseze Mac App Store si sa aleaga ce isi doresc.

” Mac App Store este cel mai mare magazin de software  PC (personal computer) din lume,” remarca Apple SVP Philip Schiller.

Platforma simplificata a fost motivul pentru care Microsoft a promis ca un “Windows Store” va fi inclus in varianta de anul viitor a SO Windows 8.

Desi ideea este minunata pentru consumatori, unii producatori de software ar putea fi nemultumiti de ideea de a-si oferi continutul printr-o terta parte si de a plati un comision platformei digitale de download. Asta nu a oprit nici unul din marii producatori sa se inscrie in Mac App Store, dar lumea PC software este mult mai mare si succesul tranzitiei ramane incert.

Totusi, este evident ca ca o sursa universala, definitiva pentru descarcarea de continut, este un trend in crestere. Cele 100 milioane de descarcari dovedesc asta.

Pentru mai multe informatii accesati: www.tgdaily.com