Novensys a finalizat cu succes testarea pachetului de localizare pentru Microsoft Dynamics NAV 2013, ce va fi promovat sub denumirea de Novensys Localization KIT for NAV2013.

Testarea a fost inițiată la începutul lui martie 2013, ca etapă crucială în procesul de certificare CfMD pentru add-onul dezvoltat de Novensys în cadrul proiectului de localizare pentru Microsoft Dynamics NAV 2013, derulat de Microsoft prin parteneri.

Testarea add-on-ului a fost realizată de către Lionbridge (companie independentă) pe platformele Veritest, derulându-se în cursul lunii martie 2013. Astfel, Novensys reușește să pună la dispoziția pieței din România primul pachet de localizare a Microsoft Dynamics NAV 2013 pentru Romania, în timp record de la lansarea versiunii 2013 la nivel global, din octombrie 2012.

Microsoft Dynamics NAV 2013 prezintă o serie de funcționalități extinse care ajută companiile să perfecționeze operațiunile financiare, fluxurile de producție, fluxurile interne și alte procese specifice. Este o soluție scalabilă, perfomantă și flexibilă, special creată pentru a oferi vizibilitate crescută și control sporit asupra companiei. Cu Microsoft Dynamics NAV se pot fundamenta mult mai bine deciziile de business, ceea ce reprezintă un avantaj competitiv considerabil.

„Novensys Localization KIT for NAV2013  este o soluție care vine să alinieze noua versiune a Microsoft Dynamics NAV W1 2013 RTM la cerințele legislative din România. Aceste cerințe sunt reflectate în modulele Management financiar, vânzări și marketing, achiziții și vânzări, management depozit, job-uri și resurse. Soluția cuprinde: funcționalitați noi, modificări ale funcționalităților existente și un set de rapoarte legale obligatorii. De asemenea, este inclusă o listă de funcționalități care rezolvă cele mai frecvente cerințe ale afacerii din partea clienților, pe care le-am întâlnit în cei aproape 10 ani de experiență în proiecte Microsoft Dynamics NAV” a declarat Cezar Golumbeanu, CEO & President of the Board Novensys.

Funcționalitățile noi şi modificări ale funcționalităților existente se gasesc atât în ariile de utilizare Financiare: Contabilitate, TVA, Mijloace fixe, Datorii & Creanțe & Conturi bancare cât și în zona de Stocuri.

Novensys s-a implicat in programul de localizare a solutiei în urmă cu 1 an și jumătate, perioadă în care a asigurat resurse de dezvoltare și consultanță pentru realizarea pachetului de functionalittai. Aceste resurse au fost instruite, au testat versiunile beta ale produsului, au delimitat anvergura și conținutul add-on-ului și l-au dezvoltat. Tot acest efort s-a realizat în paralel cu proiectele de implementare Novensys în care membrii echipei au fost implicați în tot acest timp, fără a perturba derularea acestora.