Schneider Electric, lider în transformarea digitală a managementului energiei și în automatizare, a anunțat lansarea noii game de produse Easy9, care își propune să consolideze portofoliul Schneider pe segmentul rezidențial din România. Noua gamă cuprinde o varietate de produse: întreruptoare automate, întreruptoare diferențiale, întreruptoare automate diferențiale, descărcătoare, bobină de protecție la supratensiune, piepteni de conectare și cofrete, și este disponibilă în magazinele de profil începând din această lună.

Easy9 este ușor de utilizat și instalat. Pieptenii de conectare asigură reducerea substanțială a timpului și a efortului de cablare, întrucât toate dispozitivele pot fi conectate între ele în același timp prin fixarea pieptenilor. Astfel, nu mai este necesară o buclă individuală pentru fiecare întreruptor, iar reducerea cablajului și a conexiunilor transversale îi ajută pe utilizatori să evite erorile și defecțiunile electrice cauzate de un scurtcircuit.

Sistemul Easy9 se integrează în designul oricărei locuințe. Marcajul produsului este evidentiat, iar acest lucru ajută utilizatorii să identifice cu usurință funcțiile produsului, atât în timpul lucrărilor de mentenanță, cât și la simple intervenții.

Noua gamă Easy9 include:

 1. Întreruptor automat – previne deteriorarea instalației în cazul unui scurtcircuit și asigură o siguranță sporită pentru utilizatorul final, în caz de rearmare după un scurtcircuit;
 2. Întreruptor diferențial – oferă protecție persoanelor împotriva electrocutării;
 3. Întreruptor automat diferențial – poate fi alimentat în aval, pentru o asociere directă a dispozitivelor cu ajutorul unui pieptene de conectare Easy9; compatibil cu bobina de declanșare la supratensiune; eficientizează timpul de conectare;
 4. Bobină de declanșare la supratensiune – poate fi asociată direct cu întreruptoare automate și întreruptoare automate diferențiale; protejează echipamentele electrice din instalație în cazul unei fluctuații a tensiunii rețelei; nu este compatibilă cu întreruptorul automat 1P+N;
 5. Descărcător la supratensiune – disponibil în 1P+N și 3P+N; capacitate maximă de descărcare de 20kA;
 6. Piepteni de cablare – compatibili cu toate configurațiile, disponibili în versiune orizontala și verticală; pot fi decupați și tăiați; dinții neutilizați pot fi izolați cu capacele pentru dinți; asigura mai puține conexiuni și erori de cablare; economisesc timp și spațiu;
 7. Cofrete – gamă largă ce include cofrete cu 3 și 4 rânduri; prevăzute cu ușă reversibilă fumurie sau plină, care se deschide la 180°; design ergonomic și instalare ușoară.

Cum echipamentele și tablourile electrice pot fi o sursă de incendii, este important de subliniat că respectarea regulilor de proiectare și fabricație a panoului nu elimină și riscul unor erori de conexiune. Rezistența crescută a contactului electric poate accelera deteriorarea acestuia, provocând o creștere a temperaturii. Temperaturile mari deteriorează și mai mult suprafața de conectare, creând un cerc vicios în care rezistența la contact crește și mai mult, fapt care câteodată poate provoca o defecțiune completă a conexiunii, cu o mare probabilitate de incendiu și explozii.

Pentru o protecție optimă, utilizatorii trebuie să se asigure că au instalate produse fiabile, moderne, care să depășească standardele minime de prevenție a incendiilor,” spune Andreea Tudorica, Offer Manager Schneider Electric Romania.

Avantajele Easy9:

 • Ușor de selectat Cu un nou marcaj și referințe intuitive, funcțiile produsului sunt ușor de identificat în timpul lucrărilor de mentenanță sau al unei intervenții. Informațiile importante precum tipul de produs si referința sunt acum vizibile și rămân lizibile chiar și după instalarea dispozitivului în tabloul electric.
 • Ușor de instalat, având un sistem ergonomic de instalare – Noul sistem de instalare reduce timpul de cablare datorită pieptenilor de conectare orizontali, cât și verticali. El oferă totodată posibilitatea alimentării sosirii principale, atât în amonte, cât și în aval, ușurând instalarea. În special pentru aplicații cu mai multe rânduri, timpul de conectare dintre rânduri poate fi redus semnificativ, datorită pieptenului de cablare vertical.
 • Fiabilitate Întreaga gamă Easy9 îndeplinește standardele SR EN 67070-1 și SR EN 60670-24 și a fost concepută pentru un plus de fiabilitate. De la proiectare la producție, gama Easy9 a trecut prin testări complexe: rupere, rezistență foc, robustețe, teste de mediu, etc. Fiecare echipament Easy9 respectă standardele de calitate și control.
 • SustenabilitateProdusele Easy9 respectă cerințele RoHS și Reach și poartă eticheta ecologică Green Premium, gama fiind prietenoasă cu mediul.

 Mai multe detalii despre noua gamă Easy9, găsiți pe pagina oficială Schneider Electric.