Solutia de securitate IT FortiGate-5140B, distribuita oficial in Romania de catre NetSafe Solutions, a fost supusa recent unui proces complex de testare, realizat in conditii reale de mediu, in urma caruia a atins performanta de a filtra un trafic de 526 Gbps. Acest nivel de trafic este de trei ori mai mare decat cel raportat de catre oricare din competitorii sai la nivel mondial.

Testarea a fost realizata de catre Fortinet cu ajutorul a cinci sisteme de test BreakingPointFireStorm CTM, singurul echipament capabil sa simuleze conditiile de trafic cu care se confrunta in lumea reala organizatiile cu retele informatice de dimensiuni mari. Performanta inregistrata de FortiGate-5140B este echivalenta cu inspectarea a 10.000 de fisiere descarcate din aplicatia iTunes in fiecare secunda sau cu filtrarea unui numar de 821 milioane de pagini web pe ora.

 

„Acest test dovedeste fara nicio urma de indoiala ca Fortinet furnizeaza cel mai rapid firewall din lume, confirmand in acelasi timp angajamentul nostru de a oferi clientilor o solutie care imbina fara compromisuri securitatea cu performanta. Si acesta este doar inceputul, intrucat suntem preocupati sa continuam sa crestem performanta echipamentelor Fortinet si mai mult de acum incolo.” a declarat Michael Xie, Fondator si Chief Technology Officer al Fortinet.

 

„Prin distributia pe piata locala a solutiilor Fortinet si implicit a celui mai rapid firewall din lume, ne mentinem promisiunea de a furniza in permanenta partenerilor nostri cele mai performante solutii integrate de securitate IT, alaturi de servicii de cea mai inalta calitate. Acestea sunt puse la dispozitia clientilor nostri de o echipa care detine o experienta avansata in implementarea solutiilor Fortinet. Totodata, NetSafe Solutions este singurul centru autorizat de training Fortinet din Europa de Sud-Est, oferind partenerilor sai posibilitatea de a urma cursuri specializate in vederea obtinerii tuturor certificarilor Fortinet disponibile.” a declarat Doru Manea, Director executiv NetSafe Solutions.

 

Performanta echipamentului FortiGate-5140B se bazeaza pe utilizarea procesoarelor proprii – FortiASIC™ – dezvoltate de Fortinet cu mai mult de 10 ani in urma. Aceste procesoare accelereaza performanta tuturor proceselor, cu scopul de a oferi protectie completa si in timp real impotriva vulnerabilitatilor informatice, fara a degrada disponibilitatea retelei si timpul de buna functionare a acesteia.