Miele prezintă, în premieră, la IFA 2017, cele mai noi electrocasnice premium, precum: o cafetieră care poate fi programată pentru a satisface și cei mai pretențioși consumatori de cafea, un aspirator – robot  care poate fi controlat prin intermediul unei aplicații, noi modele de aspiratoare clasice intergate într-o clasă superioară de eficiență energetică și noua gamă de mașini de spălat vase ProfiLine, destinate uzului comercial, cu un ciclu de spălare de numai 17 minute. În România, produsele vor fi disponibile în magazine începând cu luna septembrie, iar gama ProfiLine va fi disponibilă la comandă.

Cafetiera CM5 – pentru dimineți savuroase

Noua cafetieră CM5, disponibilă în trei variante de culoare – gri grafit, roșu tayberry, negru obsidian este compactă și slim.  CM5 poate prepara o gamă variată de specialități de cafea – de la ristretto la caffe latte și datorită fucnției OneTouch for Two, cafetiera permite prepararea a două căni de cafea în același timp. Pentru a le oferi utilizatorilor o experiență personalizată, cantitatea de cafea care urmează să fie râșnită, volumul de apă, temperatura și pre-fierberea cafelei  pot fi reglate individual. Funcția coffee pot este foarte practică, deoarece le permite utilizatorilor să pregătească între trei și șase cești de cafea într-o cană de tip termos.

Cafetierea CM5 este ușor de folosit – are butoane senzor  și este ușor de curățat. Spumatorul de lapte se clătește cu apă din rezervorul aparatului, iar unitatea de preparare, care este detașabilă, poate fi curățată sub un jet de apă.

Pentru un plus de savoare, Miele le pune la dispoziție consumatorilor proriul mix de cafea. Black Edition N°1 este un mix echilibrat din patru tipuri de boabe Arabica, natural biologice și obținute prin respectarea normelor de comerț echitabil. Boabele sunt prăjite și măcinate exclusiv pentru Miele de o firmă privată din Germania.

Robovac RX2- mai curat ca niciodată cu noul aspirator-robot

Noul robot de aspirare Miele este mai performant decât cel din generația anterioară din toate punctele de vedere. Acesta transmite imagini în timp real direct pe tableta sau pe smartphone-ul utilizatorului.

RX2 aspiră de trei ori mai multă mizerie decât modelul anterior, de pe toate tipurile de suprafețe, performanță datorată noului sistem de curățare în patru etape “Quattro Cleaning Power”. În prima etapă, periile rotative colectează praful sub aparat. Periile laterale sunt atașate pe brațe cu articulații, special create pentru a putea ajunge în colțuri. Aceste brațe se retrag imediat ce întâlnesc obstacole. Apoi o perie cilindrică direcționează praful către  deschiderea mare din partea din față a aspiratorului, de unde este aspirată cu putere. Particulele mai fine de praf sunt aspirate și prin intermediul unei deschideri secundare mai mici. În cea de-a patra etapă acționează un motor fără perii caracterizat de o putere mare de aspirare. Acest motor este integrat într-o clasă superioară de eficiență energetică și durabilitate.

Robotul de aspirare RX2 se orientează singur în cameră, datorită sistemului 3D Smart Navigation, dezvoltat pe baza tehnologiei Smart Navigation a modelului anterior. Elementul principal al acestui sistem este reprezentat de cele două camere video frontale, care produc imagini stereo și facilitează vizualizarea spațiului și obiectelor 3D.  Acest sistem de navigare facilitează recunoașterea obstacolelor și contribuie la memorarea și corectarea deviațiilor de la traseu. Pe partea din față a robotului de aspirare au fost amplasați șapte senzori infra-roșu care au rolul de a preveni coliziunile și accidentele (cum ar fi răsturnarea robotului pe scări). Senzorul gyro măsoară rotațiile și le corelează cu mesajele de la ceilalți senzori, asigurând funcționarea impecabilă a sistemului de navigație chiar și în întuneric.

Pe măsură ce avansează cu aspirarea, RX2 memorează pe hartă coordonatele zonelor pe care le-a curățat deja, iar când începe un nou proces de curățare poate accesa informațiile și stie exact de unde trebuie să reia curățenia.

Robotul de aspirare RX2 poate fi controlat de utilizatori prin intermediul unei aplicații disponibilă gratuit pentru sistemele de operare iOS și Android. Cu ajutorul acesteia, robotul poate fi pornit oricând, de la distanță, poate fi programat cronometrul și poate fi schimbat statusul curent al dispozitvului. Cu ajutorul aplicației poate fi  urmărită evoluția procesului de curățenie și poate fi dirijat robotul de curățare spre anumite zone din casă în care se adună, de obicei, mai multă murdărie.

Vârful de gamă RX2 Home Vision oferă încă o funcție cu adevărat utilă: utilizatorii pot accesa camera frontală a aspiratorului, pentru a avea acces vizual în casă de la distanță. Astfel, utilizatorii pot folosi această cameră pentru a verifica dacă sunt în regulă animalele de companie sau dacă nu au uitat să închidă ușa de la curtea interioară. Datele sunt protejate, deoarece sunt criptate end-to-end.

Noile aspiratoare clasice Miele – ajutor de nădejde la curățenie

Miele este lider de piață în Europa pe segmentul de aspiratoare. Noile modele EcoLine sunt clasificate în categoria A+ pentru eficiența energetică și colectează eficient praful, iar modelele PowerLine, garantează aspirarea la o performanță de înaltă calitate, pe un palier mai ridicat de cost al energiei. Modelul cu cel mai bun  raport eficiență-energie A+++ este  Complete C3 Green Enery EcoLine.

Elementul central al noii generații de aspiratoare este un ventilator performant, mai eficient cu 25% decât modelele anterioare. Această performanță este susținută de o serie de caracteristici. Printre acestea se numără capul pentru podea EcoTeQ Plus, care este integrat aproape în toate modelele EcoLine, conceput pentru a oferi o aspirare foarte eficientă a prafului în cazul modelelor cu putere redusă. Noile aspiratoare cuprind și un tub telescopic de aspirare cu o secțiune transversală mărită și, prin urmare, cu un debit cu rezistență redusă , fiind mai eficiente.

Sacii de praf Miele au fost, de asemenea, îmbunătățiți, pentru a ține pasul cu noile aspiratoare. Noii saci HyClean 4D Efficency au mai multe straturi pentru a asigura păstrarea prafului în interior. Datorită designului cu pliuri laterale, compartimentul pentru praf este utilizat în întregime, până la colțuri. Noul filtru brevetat Puzzle Filter din interiorul sacului de praf este elementul cheie, care permite creșterea capacității de stocare a particulelor de praf foarte fine. Toate aceste măsuri asigură faptul că noii saci pentru praf pot fi utilizați cu până la 20% mai mult. În plus, aceștia sunt echipați cu granule de mangal, capabile să reducă mirosurile neplăcute cu până la 70% – eficiența lor fiind recunoscută de Olfasense of Kiel,  institut german specializat în măsurători olfactive.

Mașinile de spălat vase ProfiLine – aparate profesionale Miele disponibile la comandă

Noile mașini de spălat vase profesionale din gama ProfiLine, sunt ideale pentru utilizatorii comerciali.Având un ciclu de spălare de doar 17 minute, aceste mașini de spălat vase sunt cu mult mai rapide decât cele destinate uzului casnic.

În mașinile din gama ProfiLine poate fi așezat cu ușurință orice tip de veselă și tacâmuri- de la tigăi mari, la farfurii și pahare delicate. Acest lucru este posibil datorită mânerelor ajustabile FlexCare aflate în coșul inferorcare asigură o fixare sigură a obiectelor mici. Mai mult, există o serie de accesorii FlexAssist, portocalii, care pot fi mutate sau îndepărtate pentru a proteja vasele, precum paharele înalte.

Pentru tacâmuri, utilizatorii pot alege între un coș clasic și un sertar brevetat 3D+. Acesta cuprinde două rânduri de țepușe mici cu balamale în zona centrală care pot fi culcate la pământ pentru a crea spațiu pentru obiecte mai mari, cum ar fi un polonic. Noile țepușe asigură faptul că uneltele de măcelărie lungi, cum ar fi cuțitele sau accesoriile pentru salată sunt bine poziționate pentru a fi spălate și uscate eficient. În afară de aceasta, rafturile racks glisează spre centru, lasând mai mult loc pe laterale pentru a putea plasa obiecte înalte pe laterale.

Opt programe de spălare, inclusiv unul pentru plastic și pahare garantează curățarea delicată a tuturor tipurilor de veselă și tacâmuri. Noile mașini din gama ProfiLine au și tehnologia brevetată Perfect GlassCare, recunoscută pentru delicatețea cu care curăță vasele de sticlă.

Toate produsele noi din gama ProfiLine au integrat un modul WLAN care facilitează programarea lor prin intermediul smartphone-ului, folosid o aplicație mobilă. Utilizatorii sunt notificați înainte ca rezervele de detergent să se termine.

Mașinile de spălat vase din gama ProfiLine pot fi așezate independent,  sub blat, sau pot fi complet integrate în mobilă, adaptându-se ușor exigențelor oricărei bucătării.