Microsoft se pregătește să lanseze anul viitor o nouă versiune a suitei sale Office. Microsoft a făcut anunțul cu privire la noua versiune Office la începutul conferinței sale Ignite pentru profesioniști IT, iar știrea a fost inclusă într-o postare pe blog despre actualizările Exchange Server și a altor câteva produse:În urmă cu trei ani, tot în cadrul conferinței Ignite, Microsoft a anunțat Office 2019, cea mai recentă versiune a Office care poate fi achiziționată pe o licență perpetuă, ceea ce înseamnă că utilizatorul o deține pentru totdeauna. Unii au speculat acum trei ani că Office 2019 va fi ultima versiune de licență perpetuă a produsului, cu presiunea Microsoft de a atrage utilizatorii pe Office 365 (acum Microsoft 365), modelul său de licențiere bazat pe abonament. Microsoft a fost întotdeauna atent să nu confirme acest lucru, totuși spunând că va evalua piața. Dacă companiile încă nu vor să treacă la Microsoft 365, gigantul cu sediul în Redmond va continua să elaboreze noi versiuni de Office.

Tot ce a spus compania este că această nouă versiune va fi disponibilă pentru Windows și Mac, dar nu a dezvăluit numele produsului. Pe baza a ceea ce s-a discutat, este probabil ca această nouă versiune să primească numele Office 2022.

De asemenea, Microsoft a vorbit despre următoarele versiuni ale produselor pentru server, cum ar fi Exchange Server. Compania recomandă ca utilizatorii de Exchange Server 2013 sau 2016 să înceapă să facă planuri de upgrade la Exchange Server 2019, promițând că acesta este ultimul upgrade major pe care vor trebui să îl facă vreodată. Următoarea versiune va accepta upgrade-uri la Exchange Server 2019 timp de cel puțin doi ani.

Sursa: Neowin