Windows 8.1 reprezintă un moment important pentru utilizatorii de business. Windows 8.1 continuă viziunea Microsoft de a oferi companiilor cel mai puternic și flexibil sistem de operare pe o gamă variată de dispozitive și de a ajuta clienții cu soluții flexibile ce cresc productivitatea.

Cu îmbunătățiri la nivel de experiență de utilizator, management de dispozitive, securitate, mobilitate și acces la rețea, Windows 8.1 este menit să ajute companiile în dezvoltarea afacerilor prin productivitate crescută, fie prin intermediul unor scenarii mobile ce aduc noi oportunități de business, fie prin folosirea tehnologiei pentru optimizarea proceselor deja existente.

Ionuț Gaotă, Windows & Mobile Business Group Lead, Microsoft România: „Windows 8.1 este un update major la Windows 8, care continuă viziunea de a redesena experiența de PC, încorporând feedback de la clienții și partenerii noștri și aducând o serie de funcționalități noi avansate.”

Pentru clienții comerciali și din sectorul public, de la cele mai mici întreprinderi până la cele mai mari corporații, Windows 8.1 este mai ușor de utilizat și mai familiar, prin adăugarea posibilității de boot direct în desktop și reintroducerea butonului Start. Având în vedere că suportul Windows XP va expira în aprilie 2014, aceste noi funcții vor ajuta clienții de PC-uri tradiționale să se apropie de noile device-uri și tehnologii, prin interfața desktop, făcând astfel mai ușoară tranziția și upgrade-ul. În plus, pentru utilizatorii de business, Windows 8.1 Pro aduce multe îmbunătățiri și funcții noi pentru scenarii de mobilitate și management, securitate, BYOD (Bring Your Own Device) și la nivel de interfață.

Device-uri ultraperformante Windows 8.1 pentru business: desktop-uri, laptop-uri și tablete

Windows 8 a fost proiectat pornind de la realitatea că granițele dintre mediul de lucru și viețile personale sunt tot mai șterse – tabletele cu update-ul Windows 8.1 servesc așteptărilor utilizatorilor de a participa în experiențe digitale personale de înaltă calitate și, în același timp, răspund cerințelor de mobilitate și conectivitate continuă ale organizațiilor – sunt tablete pe care utilizatorii le îndrăgesc și de care companiile au nevoie.

Ionuț Gaotă, Windows & Mobile Business Group Lead, Microsoft România: „Windows 8.1 oferă cea mai integrată, securizată și productivă experiență pe tablete, disponibilă în acest moment pe piață, având la dispoziție și o gamă extrem de variată de modele, accesorii și prețuri, pentru business-ul modern.”

Iată cele mai importante caracteristici pentru care device-urile Windows 8.1 și tabletele, în mod particular, se diferențiază de restul soluțiilor din piață:

1. Tabletele cu Windows 8.1 sunt cele mai bune tablete pentru business: angajații companiilor beneficiază prin experiența oferită de un singur device de productivitate și de confort: Windows 8.1 oferă simultan o interfață optimizată pentru touch și suport pentru mouse și tastatură; tabletele cu Windows 8.1 oferă o experiență conectată cu aplicațiile din Windows Store și, în același timp, permit utilizarea aplicațiilor de business, ca și pe Windows 7. În plus, cu Windows 8.1, utilizatorii pot utiliza pe parcursul zilei de lucru doar modul desktop și în același timp să beneficieze de noile aplicații și capabilități de securitate introduse odată cu Windows 8.1.

2. Aplicații Windows pentru business: între caracteristicile cheie ale aplicațiile Windows se număr experiența naturală de utilizare și capabilitățile de acces imediat și sigur la cele mai relevante informații pentru luarea deciziilor. Companiile pot explora valoarea aplicațiilor în scenarii interne de business și pentru a ajunge la consumatori prin Windows Store și pentru a dezvolta noi tipuri de relații cu această audiență. Prin Windows Store, Microsoft creează o oportunitate economică substanțială pentru dezvoltatori.

3. Securitate la standardele companiilor mari: în contextul în care amenințările de securitate evoluează, Windows 8.1 include instrumente avansate pentru protejarea informațiilor confidențiale ale întreprinderilor. Între tehnologiile incluse: noi interfețe biometrice, instrumente de ștergere de la distanță a datelor companiei, funcționalități de criptare a device-urilor cu Windows 8.1 ale angajaților, astfel încât datele companiei să fie protejate atunci când angajații folosesc propriile device-uri la serviciu.

4. Mobilitate în termenii doriți de întreprinderi: Windows include tehnologii ce asigură productivitatea angajaților la birou și când sunt în mișcare. Experiența de conectare la rețele de Internet mobil, Wi-Fi, NFC, de conectare la imprimante sau la alte tipuri de device-uri este la nivelul celor mai exigente așteptări. Odată ce tabletele sunt conectate la Internet, funcționalitățile DirectAccess și VPN asigură conectarea imediată la rețeaua companiei. Serviciile de conectare în cloud, cum sunt SkyDrive, SkyDrive Pro și SharePoint asigură disponibilitatea datelor pe toate device-urile Windows, cum sunt smartphone-urile Windows Phone și tabletele Windows, pentru ca accesul din mișcare la informații să nu aibă de suferit.

5. Suport pentru companiile ce încurajează angajații să vină la birou cu propriile device-uri: politicile Bring Your Own Device (BYOD) sunt din ce în ce mai întâlnite în cadrul companiilor și astfel că Windows 8.1 nu include doar instrumente pentru managementul device-urilor întreprinderilor, ci și pentru device-urile angajaților. Între tehnologiile ce acoperă acest scenariu se numără: Workplace Join (acces configurabil la resursele corporației), Work Folders (sincronizarea datelor din folderul de lucru găzduit în centrul de date al companiei pe propriul device) și suportul pentru soluții terțe de management al device-urilor mobile (cum sunt Mobile Iron și AirWatch).

Scenarii și oportunități deschise de adoptarea tabletelor cu Windows 8 în companii, la Microsoft Summit!

În perioada 6-7 noiembrie, vă așteptăm la Microsoft Summit în București, cel mai important eveniment de tehnologie și business al anului. Summit-ul este primul eveniment public al Microsoft în România dedicat specialiștilor IT și managerilor din companii în care specialiștii Microsoft vor discuta pe tema beneficiilor Windows 8.1 pentru business.

Miercuri, 6 noiembrie, Krzysztof Szafer, Technology Specialist Microsoft este invitat la Microsoft Summit pentru a discuta despre oportunitățile pe care le aduce integrarea dispozitivelor cu Windows 8.1 în companie. Iar joi, 7 noiembrie, Milad Aslaner, Premier Field Engineer în cadrul Microsoft, detaliază pas cu pas procesul de adoptare și administrare a Windows 8.1 în companii și cum se traduce el în performanța unui business.

 

Sesiunea 1: Windows 8.1 in the Enterprise

Speaker: Krzysztof Szafer, Technology Specialist – Devices, Microsoft CEE HQ

Dată: 6 noiembrie, 3:30 – 4:30 PM

 

Sesiunea 2: Deploying and Managing Windows 8 in the Real World

Speaker: Milad Aslaner, Premier Field Engineer, Microsoft Germany

Dată: 7 noiembrie, 12:30 – 1:30 PM

 

Mai multe detalii despre agendă găsiți pe site-ul evenimentului.