Microsoft lansează CityNext în România, o inițiativă care pornește de la oameni și prin care instituțiile publice, mediul de afaceri și cetățenii beneficiază de tehnologiile, soluțiile și programele ecosistemului Microsoft pentru transformarea orașelor și comunităților. Prezentarea CityNext a avut loc în cadrul Future Communities | Open Innovation Fair, o platformă de idei noi pentru viitor care prezintă oportunitățile existente în România prin tehnologie și inovație, ce pot fi aplicate în beneficiul comunităților
Mihai Iordache, Director pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și pentru Administrația Publică Locală, Microsoft România: „Tehnologiile digitale au un rol determinant în viețile noastre, în societate și în economie. Prin inițiativa CityNext lansată astăzi în România, ne propunem să jucăm un rol activ în realizarea viziunii de dezvoltare a celor mai importante orașe din România și să facem soluțiile ecosistemului Microsoft cunoscute și disponibile în toate comunitățile din România. CityNext pornește de la valorizarea capitalului uman al comunităților și se concretizează prin oferirea de servicii publice mai bune pentru cetățeni și pentru mediul de afaceri.”
Transformarea operațiunilor și a infrastructurii
Prin inițiativa CityNext și soluțiile propuse de ecosistemul Microsoft, liderii comunităților beneficiază de instrumente și bune practici pentru identificarea formulelor de valorificare a investițiilor și de eficientizare a mecanismelor administrative:
– soluții flexibile bazate pe cloud pentru eficientizarea costurilor;
– servicii moderne pentru luarea unor decizii informate și transparente;
– soluții profesionale bazate pe dispozitive mobile și aplicații pentru activitățile cu cea mai mare valoare pentru angajații instituțiilor publice.
CityNext încorporează soluții, dispozitive și servicii pentru parteneri care pot conecta și reimagina o varietate mare de funcții ale orașului: energie, construcții, infrastructură și planificare, transport public, siguranță publică și justiție, turism, recreere și cultură, educație.
Creșterea participării cetățenilor și mediului de afaceri
În sensul creșterii participării civice și a încurajării interacțiunii publice dintre instituții, companii și cetățeni, Microsoft propune o serie de servicii personalizate care să întâmpine nevoile și așteptările oamenilor:
– Dialog în timp real în social media între cetățeni și reprezentanții instituțiilor;
– Transparența operațională și decizională, impact economic în comunități prin aplicații care valorifică potențialul datelor guvernamentale.
Crearea de oportunități și accelerarea inovațiilor
Orașele și comunitățile se pot reinventa prin acces la tehnologie și prin valorizarea creativității capitalului uman. Cu un istoric bogat de proiecte în educație, programe pentru societate și inițiative pentru antreprenori, Microsoft propune:
– Soluții complete pentru transformarea educației;
– Inițiative pentru susținerea și lansarea următoarei generații de antreprenori și inovatori;
– Programe pentru crearea și dezvoltarea de competențe digitale în economia locală.
Proiecte reușite în România
Un exemplu de comunitate care a înțeles rolul tehnologiei în modernizarea infrastructurii și a serviciilor oferite către cetățeni este Consiliul Județean Argeș. Recent, instituția a adoptat Microsoft Office 365 pentru 450 de utilizatori din cadrul Consiliului Județean și al altor entități subordonate (primării comunale, muzee, centre culturale, regii autonome etc.) devenind prima Administrație Publică Locală din România care a migrat complet la un serviciu de e-mail în cloud. Proiectul este rezultatul viziunii tehnologice pe termen lung, generată în cadrul parteneriatului public-privat între Consiliul Județean Argeș și Ara Software Grup, partener Microsoft.
Cu Office 365, Consiliul Județean Argeș a eliminat o investiție inițială considerabilă în infrastructură IT și a mutat efortul bugetar pe o perioadă de 4 ani. Mai mult, cei 450 de funcționari publici au la dispoziție o soluție de e-mail cu disponibilitate maximă, sigură și actualizată permanent. Studiul de caz cu toate detaliile proiectului (motivația alegerii Office 465, impactul în organizație și beneficiile înregistrate) este disponibil aici.