MavenHut, compania 100% românească, a anunțat azi că licențiază cele mai de success produse ale sale și cele mai bine monetizate produse românești pe Facebook – Solitaire Arena and Solitaire 3 Arena  – către RockYou, compania din San-Francisco cu o comunitate de 92 de milioane de jucători. Deși vinde trademark-ul pentru titlurile menționate, MavenHut licențiază codurile sursă pentru aplicațiile sale. Astfel, compania își permite să extindă franciza de Solitaire și să se concentreze pe zona de mobile.

 

Cristi Badea, co-fondator Mavenhut:  ‘Tranzacția a fost greu de realizat, dar am obținut un deal bun și aproape greu de crezut, când vezi condițiile. Ne-am păstrat tot: venituri, knowledge, oameni. Așa ne putem extinde franciza de Solitaire cu titluri precum Solitaire Live,  Solitaire Tournaments și Solitaire KnockOut și ne putem concentra pe mobile’.

 

Bobby Voicu, co-fondator Mavenhut:Am reușit o tranzacție atât de favorabilă nouă nu numai datorită vârfului de venituri la care se aflau produsele noastre, dar și pentru potențialul lor ulterior. Cu zeci de milioane de install-uri și cu milioane de useri zilnic, titlurile vândute reprezintă o oportunitate foarte bună și pentru RockYou, compania care le-a cumpărat’.

 

7 motive pentru care reușita MavenHut este neobișnuită pentru piața românească:

 

  1. Mavenhut este o echipă 100% românească care a reușit să creeze un produs profitabil in-house și de la zero, de la design și producție la marketing.
  2. MavenHut este o campanie al cărui model de business este construit pe performanță și meritocrație.
  3. Cultura companiei stimulează inovația, incurajând angajații să fie mai buni prin asumarea propriilor decizii și posibilitatea de a greși când experimentează. Astfel business-ul a crescut de 10 ori într-o perioada de 6 luni (iunie-decembrie 2013).
  4. O echipa mică de 30 de oameni au creat aplicațiile Solitaire Arena și Solitaire 3 Arena ajunse în TOP 100 cele mai monetizate produse pe Facebook, când marile companii de gaming folosesc echipe de 10 până la 50 de ori mai mari.
  5. Valoarea creată de cei 30 de oameni în 2 ani se poate traduce prin cei 1,5 milioane de useri activi zilnic și cele 35 de milioane de install-uri pe toate platformele (Facebook si mobile).
  6. Dovada viralității produsului este și audiența globală a jocurilor: US 40%, UK, Germania, Franța, România fiind abia pe locul 20.
  7. Atragerea talentului rămâne o prioritate Mavenhut.