Prima ediţie a maratonului de programare „Entrepreneurship”, organizat de Allview şi Centrul pentru Diplomaţie Publică în parteneriat cu Universitatea Transilvania şi  Primăria Municipiului Braşov, va începe vineri, 28 martie, la Aula Universităţii Transilvania din Braşov.

În cadrul maratonului, echipe de studenţi vor dezvolta aplicaţii Android cu utilitate socială. Competiţia va începe vineri, 28 martie, la ora 12 şi se va încheia sâmbătă, 29 martie, la ora 11. La finalul maratonului, cele mai bune 3 proiecte vor fi premiate de un juriu de specialitate.

Entrepreneurship îşi propune să promoveze în ţările Uniunii Europene aplicaţiile studenţilor români pasionaţi de programare. Valorile care vor fi scoase în evidenţă sunt impactul social, creativitatea şi originalitatea.

La eveniment va fi prezent un reprezentant Google care va susţine o prezentare despre resursele Android şi modele de aplicaţii create în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi.

La ceremonia de decernare a premiilor, care va avea loc sâmbătă 29 martie începând cu ora 14,  este aşteptat Preşedintele României, Traian Băsescu, alături de delegaţi ai comisiei europene, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi membri ai corpurilor diplomatice.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, vă rugăm consultaţi  www.entrepreneurshipbv.ro