Pe parcursul săptămânii în care închideam numărul curent al revistei, un grup de hackeri a preluat pentru o scurtă perioadă controlul asupra rachetelor Patriot staționate în Turcia. De asemenea, bursa de pe Wall Street a avut una dintre cele mai mari perioade în care nu a funcționat, se pare în urma unui atac a cunoscutului grup de hackeri Anonymous.

În acest context și într-un număr dedicat securității IT, considerăm că prezentarea unui master dedicat Managementului Crizelor este foarte utilă. Am discutat cu Prof. Univ Dr. Marian Zulean (coordonatorul acestui program de studii) despre acest master și vă prezentăm principalele coordonate ale acestuia.

Masterul este organizat de Facultatea de Administrație și Afaceri, din cadrul Universității din București. Programul “Managementul crizelor” reprezintă o structură de master ce asigură certificări specifice atât administrației publice, cât și mediului privat.

 “Masterul <<Managementul crizelor>> își propune să formeze competențele necesare pentru înțelegerea, prevenirea și managementul crizelor. Misiunea acestui program de master este de a forma, în concordanță cu standardele de calitate recunoscute ale Universității din București, specialiști în prevenirea și gestionarea crizelor, analiza și valorificarea informațiilor și managementul proiectelor, care să contribuie la îmbunătățirea sistemului economic și la creșterea organizațiilor publice și private naționale și europene.” a precizat Marian Zulean.

 

Printre obiectivele programului se numără:

• Formarea de specialiști de înaltă calificare în prevenirea și gestionarea crizelor;

• Asigurarea competențelor necesare în domeniu medierii și gestionării conflictelor;

• Asigurarea competențelor pentru domeniile de analiză a informațiilor și de coordonare a implementării planurilor operaționale;

• Calificarea în domeniul managementului programelor și proiectelor;

• Integrarea rapidă a componentei teoretice parcurse în stagii aplicative de practică în managementul crizelor (practică în instituții strategice în managementul crizelor, organizații lider în acest domeniu etc.);

• Dezvoltarea activităților de cercetare științifică în domeniul crizelor și conflictelor la nivel național și european.

Orientare spre zona practică

Masterul se bucură de suportul unor cadre didactice cu mare experiență din cadrul Facultății de Administrație și Afaceri (Prof.univ.dr. Ion Bucur, Prof.univ.dr. Constantin Ghiga, Prof.Univ.Dr. Marian Zulean, Conf. univ.Dr. Răzvan Papuc – decanul facultății).

De asemenea, important de subliniat este orientarea masterului spre zona practică. Printre profesorii asociați se numără:

•             Dr. Adrian Baciu, președintele Asociației profesionale a companiilor de securitate

•             Aurel Băloi, Director General Intergraph Computer Services

•             Gen. (rez) dr. Constantin Degeratu, fost șef al Statului Major al Armatei, fost consilier prezidențial și fondator al Institutului de Studii de Securitate

•             Claudiu Degeratu, fost director general, MapN, președinte al Comitetului Director CENCOOP și al Comitetului Director al SHIRBRIG

•             Chestor de poliție  Andrei Gheorghe, Director General Adjunct, Direcţia Generală Management Operaţional

•             Gen. (rez) dr. Constantin Degeratu, fost șef al Statului Major al Armatei, fost consilier prezidențial și fondator al Institutului de Studii de Securitate.

•             Dr. Viorel Mihăilă, expert în comunicare strategică.

 

Informații despre master sunt disponibile la adresa:http://www.faa.ro/index.php/studii-tip-master/mastere/mc