Luxoft Holding, Inc. , unul dintre furnizorii de top de servicii de dezvoltare software şi soluţii IT inovatoare către clienţi globali, a extins platforma sa de orchestrare pentru servicii de rețea în medii virtualizate, SuperCloud. În noua variantă, SuperCloud poate fi adaptată să funcționeze atât în medii virtualizate de laborator, cât și în rețea.

Varianta îmbunătățită a platformei de orchestrare a fost prezentată la “Congresul Mondial de SDN și OpenFlow de la Dusseldorf”, Germania, în cadrul unui stand interactiv al Luxoft. Pentru a prezenta noile funcții, Luxoft a colaborat cu mai multe companii de top, dintre care un furnizor european pentru servicii de telecomunicații de tip Tier 1, un furnizor de instrumente DPI (Deep Packet Inspection) și cu un dezvoltator de instrumente de criptare.

Demonstrațiile au fost realizate cu ajutorul infrastructurii NFV ale operatorului cu scopul de a ilustra modul în care SuperCloud se poate adapta la diferite medii virtualizate de tip NFV (virtualizarea funcțiilor de rețea). Odată cu noile funcții, platforma SuperCloud permite orchestrarea și automatizarea întregului ciclu de viață al funcțiilor de rețea virtualizate (VNF). Managementul și orchestrarea acestor funcții sunt de o importanță capitală în ceea ce privește reducerea cheltuielilor operaționale generale și generarea de venituri într-un timp cât mai scurt.

“Luxoft a realizat o extindere strategică a platformei SuperCloud pentru a răspunde nevoilor clienților actuali și potențiali din cadrul mediilor pentru virtualizarea funcțiilor de rețea. Lansarea cu succes a SuperCloud ca o platformă de orchestrare demonstrează capacitatea noastră de a oferi o platformă flexibilă orientată către nevoile din industrie. De asemenea, acest instrument este o dovadă a modului în care Luxoft colaborează cu multe blocuri din acest ecosistem dinamic pentru a crea soluții viabile pentru clienții noștri”, a declarat Vasiliy Suvorov, Vicepreședinte Luxoft pentru Servicii tehnologice.

 

SuperCloud este o platforma de orchestrare pentru servicii de rețea în medii virtualizate (cloud, centre de date etc.) bazată pe tehnologii de  virtualizare și programare a rețelelor de ultimă generație (NFV – virtualizarea funcțiilor de rețea, SDN – rețele programabile). SuperCloud este extensibil prin servicii și aplicații independente de  furnizorii de orice tip (funcții de rețea virtualizate, infrastructura

de virtualizare) și facilitează furnizorilor de servicii controlul asupra serviciilor de rețea dorite în medii virtualizate proprii sau  închiriate, în condițiile atingerii garanțiilor contractate la nivelul resurselor virtuale.