Întâlnirile virtuale devin tot mai interactive și mai incluzive cu participanții aflați la distanță

Pandemia a declanșat utilizarea pe scară largă a întâlnirilor video și acum ne-am obișnuit să discutăm cu colegii, cu clienții și cu partenerii folosind platformele virtuale. Tendința de utilizare a sistemelor de videoconferință se menține din considerente atât economice, cât și practice, iar furnizorii de soluții dedicate caută să îmbunătățească gradul de incluziune și interacțiune al participanților la întâlniri.

În această tendință, Logitech a prezentat la finele anului trecut o nouă cameră special concepută pentru platformele de video-conferință precum Microsoft Teams, Zoom și Google Meet, echipată cu inteligență artificială.

Logitech Sight a fost proiectată pentru aplicații de tip enterprise și oferă o cameră profesională pentru sălile de conferință, disponibilă pentru achiziție la nivel global de la jumătatea anului 2023.

Logitech Sight este o cameră ce se instalează pe masa din sala de conferință și folosește din plin inteligența artificială. Aceasta funcționează doar împreună cu camerele Rally Bar sau Rally Bar Mini ale producătorului și surprinde în mod inteligent cea mai bună perspectivă a participanților la întâlnire, urmărind conversația pe măsură ce vorbitorul se schimbă între cei aflați în jurul mesei de conferință. Logitech Sight este concepută pentru a rezolva diferența dintre echipele hibride, oferind lucrătorilor de la distanță o experiență de participare directă, la masă, atunci când se întâlnesc cu interlocutorii. Lucrând cu camerele Logitech Rally Bar sau Rally Bar Mini, Logitech Sight oferă perspective alternative.

Logitech Sight este un echipament dotat cu o cameră Dual Lens ce asigură captură video 315° la rezoluție 4k și un ansamblu de 7 microfoane direcționale care pot capta în mod natural conversațiile. Acest lucru îmbunătățește participarea și implicarea participanților, ajutându-i pe cei aflați la distanță să se simtă ca și cum s-ar afla așezați la masa de discuții.

Așa cum ne-a obișnuit producătorul cu toate echipamentele sale, Logitech Sight este ușor de instalat și include o gamă de suporturi de masă și management integrat al cablurilor, o caracteristică mai mult decât obligatorie pentru amenajarea spațiilor de colaborare într-un mod flexibil și scalabil. Gestionarea camerei se face prin intermediul software-ului gratuit Logitech Sync care permite monitorizarea dispozitivului, actualizarea firmware-ului și depanarea, toate dintr-o interfață bazată pe tehnologie cloud.

Compatibilitatea cu camerele Logitech Rally Bar și Rally Bar Mini pentru sălile de ședințe permite membrilor echipelor IT să poată implementa cu ușurință Logitech Sight în sălile cu dotare existentă.

Camera Dual 4K are un câmp vizual de 315° – excluzând sectorul de cerc îndreptat către bara video poziționată în partea din față a camerei, sub monitorul pe care se afișează imaginile interlocutorilor – și își folosește inteligența pentru a prelua și urmări vorbitorii. Logitech intenționează să adauge Smart Switching la RightSight, pentru a selecta cea mai bună vizualizare în funcție de sursa audio și de direcția în care privesc participanții de la masa de ședință.

Cu șapte microfoane direcționale, o rază de captare audio de 2,3 metri și suport pentru conectarea în serie, Logitech Sight extinde soluția comună Rally Bar/Rally Bar Mini / camera amplasată pe masă pentru a acoperi suprafața unor săli de întâlnire de dimensiuni mai mari.

Atenție pentru mediu

Logitech se angajează să creeze o lume mai durabilă, folosind materiale cu emisii reduse de carbon, cum ar fi plasticul reciclat pentru produsele sale, ori de câte ori este posibil.
Compania
lucrează activ pentru a minimiza amprenta asupra mediului și pentru a accelera ritmul schimbărilor sociale.
Sight este certificat neutru pentru carbon, acest lucru însemnând că impactul asupra emisiilor de carbon al produsului și al ambalajului a fost redus la zero datorită investiției Logitech în proiecte de compensare și eliminare a carbonului.

Pentru detalii suplimentare legate de camera Logitech Sight și disponibilitatea acesteia, precum și despre întregul portofoliu de soluții Logitech, specialiștii ASBIS Romania vă stau la dispoziție.