BlackBerry, deși nu mai produce telefoane mobile, continuă să lucreze în zona care a făcut ca milioane de utilizatori să îi aprecieze rezultatele cercetării și dezvoltării de produse. Compania este acum specializată în soluții de apărare cibernetică construite pe o fundație consolidată pe parcursul a 35 de ani.

Filosofia pe care producătorul canadian se bazează în activitățile sale pune accentul pe acțiunea preventivă. Acest obiectiv este atins folosind inteligența artificială și motoarele de învățare automată instruite pe trilioane de fișiere sigure și rău intenționate, precum și o abordare Zero Trust care realizează verificarea permisiunilor de fiecare dată când încercați să accesați resurse digitale. Datorită acestui fapt, se atinge un nivel foarte scăzut de fals pozitive.

Această funcționalitate este alimentată de platforma bazată pe AI BlackBerry Cylance, complet autonomă, care se află în centrul soluțiilor de securitate endpoint. Rolul acesteia este de a împiedica executarea codurilor rău intenționate și de a proteja dispozitivele împotriva atacurilor, din ce în ce mai numeroase și mai variate. În prezent, aceste instrumente protejează peste 500 de milioane de dispozitive, dintre care 45% sunt clienți ai producătorului. Iar BlackBerry nu se oprește aici! Compania își dezvoltă constant produsele, iar o dovadă în acest sens este faptul că doar în 2021 a primit aproximativ 1.400 de brevete de invenție.

Portofoliul de soluții oferit de BlackBerry se potrivește strâns cu modelele de afaceri ale partenerilor săi. Aceștia au acces la un program care le permite să implementeze sisteme inteligente de securitate și management al punctelor finale pentru clienți, disponibile într-o varietate de modele de contractare – licențe unice, licențe de abonament cu posibilitatea de a plăti în avans sau de a plăti pe măsură ce se consumă, cu termene flexibile de facturare, lunar sau anual.

Acest lucru poate fi completat de servicii profesionale BlackBerry sau parteneri, cum ar fi Managed Antivirus, Managed Threat Detection and Response (MDR) și SOC-as-a-Service. Integratorii care participă la Programul de parteneriat pot beneficia de faptul că producătorul își acordă prioritate inițiativelor, concentrându-se pe furnizarea de servicii legate de securitatea cibernetică.

Cylance Endpoint Security oferă o soluție unificată de securitate a punctelor finale care este concepută pentru noua realitate. Consolidează cele mai bune instrumente disponibile bazate pe inteligență artificială pentru a detecta, proteja împotriva amenințărilor și remedia efectele la fiecare dispozitiv protejat. Criminalii cibernetici de astăzi folosesc inteligența artificială (AI) pentru a crea amenințări din ce în ce mai avansate, care maximizează acoperirea și impactul atacurilor lor. Soluțiile de astăzi trebuie să profite și de puterea învățării automate și a inteligenței artificiale. Cylance Endpoint Security oferă o soluție bazată pe inteligență artificială pentru Zero Trust pe tot spectrul de dispozitive, rețele, aplicații și oameni.

Abordarea Zero Trust modernizează securitatea rețelei, ridică la un nou nivel și îmbunătățește experiența în rețea pentru utilizatorii finali. Modelul de securitate Zero Trust se bazează pe lipsa de încredere în nimic și în nimeni în mod implicit, inclusiv utilizatorii din rețeaua de lucru. Se presupune că fiecare utilizator, dispozitiv și rețea este potențial ostil. În securitatea Zero Trust, niciun utilizator nu poate accesa nimic până când nu dovedește cine este, că accesul său este autorizat, că rețeaua la care este conectat nu este compromisă și că el sau malware-ul care se ascunde pe dispozitivul său nu acționează rău intenționat.

Unul dintre avantajele cheie ale abordării Cylance Endpoint bazate pe machine learning (ML) este că are o agilitate superioară cu până la 95% în comparație cu soluțiile bazate pe utilizarea intensivă a sistemelor de calcul, cum ar fi semnăturile, permițându-i să fie implementat pe o gamă largă de sisteme fără a le încărca semnificativ. Acest lucru îl face o alegere ideală pentru organizațiile care doresc să își protejeze echipamentele fără a compromite performanța sistemului.

CylancePROTECT Desktop detectează și blochează programele malware înainte ca acestea să afecteze un dispozitiv. BlackBerry folosește o abordare matematică a identificării programelor malware, folosind tehnici de machine learning în loc de semnături reactive, sisteme bazate pe încredere sau sandbox. Această abordare face inutile noile programe malware, viruși, roboți și variante viitoare ale acestora. CylancePROTECT Desktop analizează potențialele execuții de fișiere pentru malware în sistemul de operare și straturile de memorie pentru a preveni instalarea de programe rău intenționate.

Agentul CylancePROTECT Desktop este proiectat să utilizeze o cantitate minimă de resurse de sistem și tratează cu prioritate fișierele sau procesele aflate în execuție, deoarece acestea ar putea fi rău intenționate. Fișierele aflate pe disc (stocate, dar care nu sunt utilizate) au o prioritate mai mică, deoarece, deși acestea ar putea fi rău intenționate, acestea nu reprezintă o amenințare imediată.

În paralel, CylancePROTECT Mobile este o soluție avansată de securitate care identifică și previne în mod proactiv și în timp real amenințările cibernetice pe dispozitivele mobile ce folosesc platforme iOS, Android și Chrome OS, fără a perturba productivitatea utilizatorului.

CylanceOPTICS este o soluție de detecție și răspuns pentru punctele finale, care colectează și analizează date provenite de pe dispozitive pentru a identifica și rezolva amenințările înainte ca acestea să afecteze utilizatorii și datele organizației.

Activați un dispozitiv Windows, macOS sau Linux pentru CylanceOPTICS instalând agentul CylanceOPTICS împreună cu agentul CylancePROTECT Desktop. Agentul CylanceOPTICS implementează senzori în sistemul de operare la diferite niveluri și subsisteme pentru a monitoriza și colecta un set divers de date care sunt agregate și stocate în baza de date cloud CylanceOPTICS. Puteți utiliza datele CylanceOPTICS pentru a detecta, investiga, diagnostica și configura răspunsuri automate la amenințările bazate pe dispozitiv.

Soluțiile de securitate Blackberry sunt disponibile prin intermediul ASBIS Romania. Specialiștii companiei vă stau la dispoziție pentru a vă oferi informații suplimentare despre modul în care aceste soluții pot contribui la siguranța afacerii dumneavoastră.

Soluțiile BlackBerry sunt disponibile prin intermediul ASBIS Romania